Afbeelding

Bas Ottevanger aan de slag bij Vlasman CT

Sport 645 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De talentvolle wielrenner Bas Ottevanger uit Groot-Ammers debuteert dit seizoen als belofte in het ambitieuze Vlasman Cycling Team. De 18-jarige baan- en wegrenner kan in deze formatie in beide disciplines een aantrekkelijk programma rijden.

De nationale baankampioen bij de junioren wil zo snel mogelijk het niveau van de eliterenners aankunnen om zich als baanrenner te plaatsen voor de grote toernooien. ,,Ik ben in deze ploeg, die bestaat uit een mix van baan- en wegrenners, op mijn plaats," vertelde Ottevanger vrijdagmiddag tijdens de ploegenvoorstelling van het team in de bedrijfshal van Vlasman Betonbewerkings- en Slooptechnieken uit Alphen aan den Rijn.

,,Ik krijg de volledige vrijheid om mij te richten op zowel de baan als de weg. Eind februari start ik in Brussel-Opwijk om zoveel mogelijk wedstrijdkilometers te maken. Ik wil snel wennen aan de hogere snelheid en de grotere afstanden. Half maart rijd ik met de nationale baanselectie in Gent een interland. Ik wil van de zomer goed voor de dag komen op de EK voor beloften in Portugal. Ik hoop me zo te ontwikkelen, dat ik aan het einde van dit jaar kan meten met de profs op de Europese baankampioenschappen voor eliterenners."

Ploeggenoten
Ploeggenoten van Bas Ottevanger zijn onder meer Wim Stroetinga, veelvuldig Nederlands kampioen op de baan en winnaar van dertien etappes in Olympia's Tour; Robin Wennekes, Melvin van Zijl en Jasper Bovenhuis, die in 2015 de Arno Wallaard Memorial won. ,,Van deze coureurs kan ik veel opsteken," merkt de leergierige Ottevanger nog op.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden