Afbeelding
Foto: GYSELLE BLOKLAND

Dronken jongeren, drenkelingen en aanvaringen bij grote brandweeroefening in Arkel

112 1.313 keer gelezen

ARKEL • In de jachthaven van Arkel hielden brandweer Arkel en watersportvereniging De Gors dinsdagavond een grote oefening. 

Hieraan namen de brandweerposten van Arkel en Hoornaar-Noordeloos, naast oppervlakteredders van brandweer Asperen, duikers van brandweer Schoonhoven, acht politiestudenten en een ambulance.

Zij kregen een gecompliceerde situatie voor hun kiezen. Op de Linge tussen Arkel en Leerdam voer een jachtje met feestvierende jongeren. Er werd flink alcohol gedronken en de aangeschoten kapitein stuurde voer tegen een ander jachtje aan. Op de jongerenboot lagen twee gewonden en raakten diverse jongeren te water. Één van deze jongeren verdween onder water. 

Gasflessen
Op het andere jachtje zaten vier mensen die op vakantie waren. Twee van hen raakten overboord, van wie er één onder water raakte en de ander met zijn voet vast kwam te zitten in de schroef.
Het derde jacht voer hier vlak achter. Door de aanvaring vielen op deze boot twee gasflessen om die openschoten. Op deze boot zaten twee opvarenden van wie er één overboord sprong, uit schrik voor het uitstromende gas.

Het vierde bootje kwam toevallig voorbij varen. De opvarende schoot te hulp en haalde twee dronken jongeren uit het water. De jongeren waren echter bang dat de politie zou komen en zij voeren met het sloepje naar de overkant. Daar werd één  jongere niet lekker en hij hing kotsend over de rand van de boot. De andere jongen stapte uit, ging achter de schoeiing staan en ging heel vervelend staan doen.

Onderkoeling
Aan alle eenheden de taak om personen uit het water te halen, of van boord te redden. De duikers hebben de twee personen op de bodem opgezocht en naar de kant gebracht. Alle betrokkenen werden door brandweer, politie en ambulance behandeld aan letsels en onderkoeling.

Het doel van de oefening was het trainen van de samenwerking tussen de hulpdiensten bij een groot incident op het water en anderzijds het beoefenen van incidenten op de jachthaven samen met de watersportvereniging.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden