Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard


met video

Grote uitslaande brand verwoest deel van agrarische schuur in Sliedrecht

  •   keer gelezen   112

SLIEDRECHT • Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een deel van een agrarische schuur aan de Parallelweg in Sliedrecht verwoest. 


De brand brak rond 23.30 uur uit in een schuur met hooi en agrarische machines. Bij aankomst van de brandweer sloegen metershoge vlammen uit de schuur. Er werd al snel opgeschaald naar de classificatie ‘grote brand’. Meerdere blusvoertuigen uit de omgeving werden ingezet.

Voordat de brand kon worden geblust moest de aanvoer van water worden geregeld. Toen eenmaal geblust kon worden had de brandweer het vuur snel onder controle. De brandweermensen wisten de agrarische machines aan de voorkant van de schuur te behouden.

Dieren
In de schuur waar brand woedde waren geen dieren aanwezig. De koeien in een naastgelegen stal bleven ongedeerd. De brandweer wist ook overslag te voorkomen naar een naastgelegen schuur waarin caravans staan gestald.

Het sein brandmeester kon rond 01.45 uur worden gegeven. De brandweer had daarna nog wel enkele uren nodig om het hooi uit elkaar te trekken en na te blussen. 

Oorzaak
Een meetploeg heeft in de omgeving metingen verricht. Daarbij zijn geen bijzonderheden aangetroffen. De oorzaak van de brand is nog onbekend, brandonderzoekers van de brandweer zullen dit proberen te achterhalen.


Tekst: ZHZActueel

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten