Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: ZHZ Actueel

A15 bij Gorinchem tot halverwege middag dicht na zwaar ongeval

  •   keer gelezen   112

GORINCHEM • Bij een zwaar ongeval met twee vrachtwagens op de A15 bij Gorinchem is op woensdagochtend 22 september een vrachtwagen in brand gevlogen. Het opruimen van de brokstukken en het onderzoek naar de toedracht duurt volgens Rijkswaterstaat tot halverwege de middag.


Het ongeval gebeurde iets na 10.00 uur op de rijbaan richting Rotterdam. Eén van de vrachtwagens zou achterop de andere vrachtwagen zijn geklapt, die vermoedelijk stilstond op de vluchtstrook. Er vielen geen ernstig gewonden.

De brandweer heeft de brandende vrachtwagen geblust. De betrokken vrachtwagens vervoerden geen gevaarlijke stoffen. Hulpverleners hebben één van de vrachtwagenchauffeurs nagekeken. De snelweg ligt bezaaid met brokstukken.

De A15 is bij Gorinchem in de richting van Rotterdam vanwege het ongeval volledig dicht. Verkeersongevallenspecialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Vanwege het onderzoek en de bergingswerkzaamheden zal de snelweg nog geruime tijd afgesloten zijn. Rijkswaterstaat hoopt dat de snelweg rond 15.00 uur weer vrijgegeven kan worden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten