Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
<p>&bull; Uitslaande brand in een woonboerderij aan de Brandwijksedijk in Brandwijk.</p>

• Uitslaande brand in een woonboerderij aan de Brandwijksedijk in Brandwijk.

(Foto: ZHZ Actueel)
update - met video’s

Grote uitslaande brand verwoest woonboerderij in Brandwijk

  •   keer gelezen   112

BRANDWIJK • Een uitslaande brand verwoestte woensdagochtend een woonboerderij aan de Brandwijksedijk in Brandwijk. 


Het vuur ontstond even na zes uur. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting in een koelkast in de stal, die aan het woonhuis vast zat.

De oude boerderij (1880) met rieten kap werd door één persoon bewoond. Hij wist het pand veilig te verlaten, maar werd voor alle zekerheid nagekeken door het ambulancepersoneel. Ook de dieren op zijn boerderij -waaronder lama's en ezels- zijn veilig weggekomen, op twee konijnen na.

Wind
Voor de brandweer was al snel duidelijk dat de hofstede niet meer gered kon worden. "Bij aankomst was de brand al behoorlijk op gang. Mede door de wind die van de achterkant kwam ging het hard. We hebben gelukkig wel de panden aan weerszijden kunnen behouden."

Het vuur zorgde voor een forse rookontwikkeling. In Brandwijk en Molenaarsgraaf ging daarom een meetploeg van de brandweer op pad om te onderzoeken of de rookoverlast geen grenzen overtrad.  

Bij het nablussen kan de rook weer oplaaien.

Het pand kan als verloren worden beschouwd. Meerdere blusvoertuigen gingen ter plaatse, waaronder een specialistisch team voor het blussen van rieten daken. De Brandwijkse brandweer kreeg assistentie van onder meer hun collega's uit Bleskensgraaf, Groot-Ammers, Papendrecht en Sliedrecht. 


• Uitslaande brand in een woonboerderij aan de Gijbelandsedijk in Brandwijk. - Foto: ZHZ Actueel

Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier