Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard


update

Zeer grote brand bij Bas van Zessen in Brandwijk

  •   24720 keer gelezen   112

BRANDWIJK • Vrijdagavond tegen tien uur is brand uitgebroken in de (kleding)winkel van Bas van Zessen aan de Kerkweg in Brandwijk.

Er is meteen opgeschaald naar zeer grote brand. De vlammen slaan uit het pand, dat niet meer te redden is, en de rookontwikkeling is hevig.
 

De brandweer probeert met veel materieel (onder meer vijf tankautospuiten en twee hoogwerkers) overslag naar naastgelegen woningen te voorkomen. Rond 23:30 uur was de verwachting dat het blussen nog zeker enige tijd zal duren.
 


Voor zover nu bekend zijn er geen gewonden. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenlanden ging ter plaatse en sprak met Van Zessen, die werd opgevangen.

De Kerkweg is afgesloten voor alle verkeer. De brand trekt erg veel bekijks; veel 'ramptoeristen' parkeren hun auto in de berm van de smalle Brandwijksedijk. 'Helaas is niet een ieder erg meewerkend! Jammer!', liet de politie op social media weten.
 


Bas van Zessen is met zijn vrijetijds- en bedrijfskleding een begrip in de omgeving. #poldershoppen. 

UPDATE:
Rond 00:30 meldde de brandweer ZHZ dat de brand bijna onder controle was. Qua rook en roet zijn er geen bijzonderheden gemeten. De omgeving van de winkel wordt na de bluswerkzaamheden afgezet met hekken.
 


 

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }