Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Politie pakt vijf jonge verdachten op vanwege golfbalterreur in Alblasserwaard

  •   4846 keer gelezen   112

ALBLASSERWAARD • De politie heeft vijf jonge verdachten uit Groot-Ammers, Langerak uit Goudriaan opgepakt naar aanleiding van de vernielingen na het gooien met golfballen op zaterdagavond 10 maart.

De daders vernielden ruiten en beschadigden auto's door er keihard met golfballen tegenaan te gooien. In één geval werd het gezicht van een achttienjarige fietsster getroffen. Was deze golfbal een paar centimeter verderop terecht gekomen, dan had dit slachtoffer blind kunnen raken.

Diefstal
De reeks incidenten begon na met de diefstal van een paar honderd golfballen vanaf een golfterrein in Noordeloos op 9 maart. De avond en nacht erop werden de vernielingen aangericht in Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Hoornaar, Noordeloos, Meerkerk en Ameide, waar autoruiten en ramen van woningen en andere eigendommen vernield werden door golfballen.

De politie van basisteam Lek en Merwede nam de zaak hoog op. De schade loopt immers in de duizenden euro's en er viel minimaal één gewonde. Onder meer de wijkagenten legden hun oor in hun dorpen en wijken goed te luisteren.

Verdachten
Via dat onderzoek en dankzij andere bronnen kwam de politie uit bij de vijf verdachten.  Het gaat om een 18-jarige man uit Groot-Ammers en een even oude man uit Langerak, die op maandag 25 maart werden aangehouden.

Een dag later arresteerde de politie een 16-jarige jongen, een 17-jarige jongen uit Goudriaan en een 18-jarige man uit Groot-Ammers. De laatste drie verdachten zitten nog vast en worden verhoord. De politie zet het onderzoek voort.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK