Afbeelding

Politie pakt vijf jonge verdachten op vanwege golfbalterreur in Alblasserwaard

112 5.279 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De politie heeft vijf jonge verdachten uit Groot-Ammers, Langerak uit Goudriaan opgepakt naar aanleiding van de vernielingen na het gooien met golfballen op zaterdagavond 10 maart.

De daders vernielden ruiten en beschadigden auto's door er keihard met golfballen tegenaan te gooien. In één geval werd het gezicht van een achttienjarige fietsster getroffen. Was deze golfbal een paar centimeter verderop terecht gekomen, dan had dit slachtoffer blind kunnen raken.

Diefstal
De reeks incidenten begon na met de diefstal van een paar honderd golfballen vanaf een golfterrein in Noordeloos op 9 maart. De avond en nacht erop werden de vernielingen aangericht in Giessen-Oudekerk, Giessenburg, Hoornaar, Noordeloos, Meerkerk en Ameide, waar autoruiten en ramen van woningen en andere eigendommen vernield werden door golfballen.

De politie van basisteam Lek en Merwede nam de zaak hoog op. De schade loopt immers in de duizenden euro's en er viel minimaal één gewonde. Onder meer de wijkagenten legden hun oor in hun dorpen en wijken goed te luisteren.

Verdachten
Via dat onderzoek en dankzij andere bronnen kwam de politie uit bij de vijf verdachten.  Het gaat om een 18-jarige man uit Groot-Ammers en een even oude man uit Langerak, die op maandag 25 maart werden aangehouden.

Een dag later arresteerde de politie een 16-jarige jongen, een 17-jarige jongen uit Goudriaan en een 18-jarige man uit Groot-Ammers. De laatste drie verdachten zitten nog vast en worden verhoord. De politie zet het onderzoek voort.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Controle op foutparkeren en het dragen van gordels in Meerkerk; ook acties in Ameide en Lexmond aangekondigd 112 19 apr, 10:07
Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden