Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Controle voertuig leidt tot aanhouding verdachten diefstallen

  •   1645 keer gelezen   112

NOORDELOOS/ALBLASSERDAM • De politie heeft vorige week diefstallen uit Alblasserdam en Noordeloos kunnen oplossen toen een voertuig gecontroleerd werd nabij de afslag N214 richting A27.

Tijdens deze controle werd onder andere een trilplaat aangetroffen. De inzittenden (33, 38 en 40 jaar allen zonder vaste woon- of verblijfsplaats) konden geen goede verklaring geven en al gauw bleek dat deze trilplaat was gestolen bij de wegwerkzaamheden aan de N214 te Noordeloos. Hierop werden alle drie de inzittenden aangehouden.

De recherche startte vervolgens een onderzoek en constateerde dat er die nacht ook ingebroken was op een bouwplaats in Alblasserdam. Uit dit onderzoek bleek dat deze verdachten ook in aanmerking kwamen voor deze zaak. De trilplaat is inmiddels teruggegeven aan de eigenaar. Bij één van de verdachte werd een groot geldbedrag aangetroffen. Dit geld is in beslag genomen in het kader van het zogenaamde slachtofferbeslag.

De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld, hebben een dagvaarding uitgereikt gekregen en mogen zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK