Vrouw (19) uit Streefkerk met fiets te water langs Zijdeweg Nieuw-Lekkerland

  •   2267 keer gelezen   112

NIEUW-LEKKERLAND • Een negentienjarige vrouw uit Streefkerk is vrijdagochtend 7 december omstreeks 07.00 uur met haar elektrische fiets te water geraakt langs de Zijdeweg bij Nieuw-Lekkerland.

De vrouw reed over het fietspad richt Oud-Alblas en raakte bij de Zijdebrug naar eigen zeggen verblind door de lichten van de tegemoetkomende automobilisten. Mogelijk speelde ook mee dat het flink waaide en regende. De fietsster schoot van de weg en belandde midden in de sloot. De tiener, die werd geholpen door een passante, kon aan de andere kant uit de sloot klimmen.

Hulpdiensten kregen in eerste instantie door dat de fietsster langs de Heiweg bij Oud-Alblas te water was geraakt. De locatie bleek echter verkeerd te zijn doorgegeven. De vrouw werd uiteindelijk alsnog bij de Zijdeweg aangetroffen.

De Streefkerkse is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft haar kleren en haar fiets thuisgebracht.

De brandweer van Bleskensgraaf, die ook met spoed onderweg was, kon halverwege de rit weer terug naar de kazerne. De vrouw was namelijk al uit het water en de fiets kon door agenten met een stuk touw en een haak uit het water worden getrokken.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK