Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Tegenslag voor bouwers praalwagen feestweek Arkel

  •   1409 keer gelezen   112
Foto: Kevin de Boer

ARKEL • Elf Arkelse vrienden die samen al de nodige uren staken in de bouw van een praalwagen, moeten opnieuw beginnen. De brand van maandagavond 2 juli verwoestte hun werk.

De mannen hadden hun wagen gestald in de schuur aan de Vlietskade die maandag afbrandde. Een van hen is Kevin de Boef. Maandagmiddag zag hij op social media ook al een foto van brand bij de schuur. "We waren bang dat de schuur in brand stond, maar ik zag dat het vuur er gelukkig naast was. 's Avonds zag ik weer foto's, toen stond de hele schuur in brand. Terwijl de eerste brand goed was geblust."

Niet winnen
Volgens Kevin was de brand op drie plekken begonnen. "Dat is verdacht. Daarom doet de brandweer onderzoek. Nee, ik ga er niet vanuit dat het te maken heeft met concurrentie onder praalwagenbouwers." Lachend: "Het gaat ons meer om de gezelligheid, wij wilden niet gaan winnen."

Schade
De elf vrienden zijn blij dat ze nog niet erg veel werk hadden verzet. "We hadden alleen nog maar de beplating om de platte kar gemaakt. De schade valt voor ons wel mee, het gaat om misschien een paar honderd euro. We hadden nog veel hout staan van een vorige keer."

De eigenaar van de wagen en de trekker die ervoor stond, heeft meer schade. "Die wagen en trekker waren van een oom van een jongen uit onze groep."

Weinig tijd
De jongens laten zich niet uit het veld slaan. "We gaan weer een nieuwe wagen bouwen. Van de organisatie van de feestweek krijgen we hulp bij het zoeken van een platte kar. We zoeken een kant en klare, die willen we een beetje aanpassen. Er is voor ons nog te weinig tijd om weer helemaal opnieuw te beginnen."

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK