Foto: ZHZ Actueel

Twee mannen na overval en achtervolging aangehouden op A15

  •   3074 keer gelezen   112

SCHELLUINEN • De politie heeft vrijdagavond na een achtervolging twee mannen aangehouden op de A15 ter hoogte van Schelluinen.

De mannen hadden een Albert Heijn supermarkt overvallen in Berkel en Rodenrijs. Vanaf Rotterdam werd de achtervolging ingezet door de politie.

Aan die achtervolging kwam op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam een einde toen de vluchters met hun auto tegen de vangrail klapten.

De mannen zijn aangehouden en werden onderzocht door medewerkers van de ambulance.

Vanwege de achtervolging werd de A15 vanaf knooppunt Gorinchem tot Hardinxveld-Giessendam in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Richting Nijmegen werd rond negen uur als eerste weer een rijstrook vrijgegeven.

De politie was met minstens tien voertuigen aanwezig in de regio om de vluchters te kunnen pakken. Ook werd de politiehelikopter ingezet. Later op de avond maakte de politie van Rotterdam bekend dat de overvallers op de supermarkt een zeventienjarige man uit Capelle aan den IJssel waren en een negentienjarige man uit Rotterdam. Ze zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Het onderzoek op de snelweg duurde tot aan het eind van de avond.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK