Afbeelding
Foto: Weginspecteur René
update

Schade en ontruimingen vanwege zware storm

112 11.656 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De zware storm die donderdag over ons land trekt, zorgt voor schade, overlast en zelfs ontruimingen van gebouwen.

Het Alblasserdamse bedrijf Coatinc, gevestigd aan de Edisonweg, is donderdagochtend ontruimd omdat er dakplaten losgeraakt zijn en 'rondvliegen' op het terrein. De brandweer is inmiddels ter plaatse om mensen in veiligheid te brengen en de schade te beperken. De Edisonweg is afgesloten.

Ook FNSteel aan de Rapenburg in Alblasserdam wordt ontruimd vanwege rondvliegende onderdelen.

Busje omgewaaid
In Schelluinen komen dakdelen los bij een bedrijf aan de Sportlaan. Verder sneuvelen er veel bomen. Ook het verkeer heeft veel last van zeer zware windstoten. Op de A27 ter hoogte van Meerkerk is een busje omgewaaid', hierbij zijn gelukkig geen gewonden gevallen.

Ook elders in de regio wordt melding gemaakt van schade als gevolg van de storm. Meldingen zijn er vanuit Bleskensgraaf (Heulenslag en Abbekesdoel), Schoonrewoerd (Overboeicop) en Gorinchem (Laag Dalemseweg), Lexmond (Lakerveld), Nieuw-Lekkerland (Hoogaarslaan), Arkel (Kersendreef), Hoogblokland (Beemdweg), Groot-Ammers (zwembad De Dompelaar) en Ameide (Van Puttestraat). 


De veerdiensten bij Nieuw-Lekkerland en Streefkerk zijn uit de vaart genomen, maar gingen aan het eind van de ochtend weer varen. Treinverkeer tussen Dordrecht en Geldermalsen werd ook stilgelegd. De ANWB adviseert om niet de weg op te gaan. 

De meldkamer van de politie plaatste om 11.17 uur onderstaande tweet:

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Dakplaten van het dak gewaaid bij Hak in Giessenburg.
Boom ontworteld aan Heideweg tussen Ottoland en Giessenburg
Pannen van dak aan Middenpolderweg bij Groot-Ammers
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden