Afbeelding
Foto: Stockfoto

Bruinsma: 'Nieuwe ambtelijke organisatie per 2 januari niet vlekkeloos'

112 726 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Burgemeester Tjerk Bruinsma van Leerdam verwacht dat de nieuwe (tijdelijke) ambtelijke organisatie in de Vijfheerenlanden vanaf het nieuwe jaar nog niet helemaal vlekkeloos zal verlopen.

De burgemeester zei woensdag tijdens het Vijfheerenlanden Beraad dat hij al heel tevreden zou zijn als het telefoonverkeer op 2 januari zonder veel haperingen van start kan gaan. "Is het voor de telefonistes duidelijk welke ambtenaar op welke plek zit? En hoe zorgen we ervoor dat een burger ook daadwerkelijk wordt teruggebeld?" Het kan best een maandje en misschien zelfs twee maanden duren voordat de beoogde dienstverlening verloopt zoals gewenst.

Vriendelijk en gastvrij
De fusiegemeenten Leerdam, Vianen en Zederik zetten hoog in voor wat betreft de dienstverlening. Ze willen dat de ambtelijke organisatie vriendelijk, gastvrij, goed bereikbaar, aanspreekbaar, duidelijk en deskundig is. "We laten dingen niet langer duren dan noodzakelijk. We luisteren naar onze klanten en doen wat we beloven." Afspraak is bijvoorbeeld dat de telefoon binnen dertig seconden wordt opgenomen. Terugbelverzoeken worden uiterlijk de volgende dag afgehandeld en Social mediaberichten worden binnen vier uur beantwoord.

Onzekerheid
Tijdens het Vijfheerenlanden Beraad wilden enkele fracties weten of het klopt dat veel ambtenaren de gemeenten verlaten in verband met onzekerheid over hun toekomstige positie. Volgens Bruinsma is dat niet aan de orde. "Er zijn de afgelopen maanden maar vier van de 400 medewerkers vertrokken. Dat is een normaal patroon wat je ook ziet bij andere fusiegemeenten." Bruinsma gaf wel toe dat er bij veel medewerkers sprake is van een onrustige periode, vooral nu nog niet helemaal zeker is wat straks hun nieuwe plek wordt in de organisatie.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden