Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Aangeleverd

Lexmond op derde plek in ANWB file top vijf

  •   keer gelezen   112

LEXMOND • De filezwaarte in Nederland is in het derde kwartaal van dit jaar opnieuw gestegen in vergelijking met vorig jaar. De A27 bij Lexmond staat landelijk op de derde plaats.


In de afgelopen drie maanden nam de filezwaarte toe met zo'n 7 procent. Tijdens de ochtendspits stonden er minder files in vergelijk met vorig jaar maar overdag en tijdens de avondspits was het fors drukker op de wegen.  

De filezwaarte gedurende de eerste helft van het jaar was vergelijkbaar met deze periode in 2016. De toename in het derde kwartaal is mede toe te schrijven aan  het  matige weer. Het aantal regenspitsen was bijna twee keer zo hoog als vorig jaar.

De ochtendspits is op dinsdag het drukst en tijdens de avondspits staan automobilisten het langst stil op donderdag. Opvallend blijft dat veel kleine ongelukken als kop-staartbotsingen direct leidden tot veel vertraging voor het overige verkeer. Aanrijdingen die volgens de ANWB  toch makkelijk te voorkomen zijn.

De drukste spits van het afgelopen kwartaal was die op donderdagavond 14 september toen hevige regenbuien over ons land trokken. Op het drukste moment stond er op A- en N-wegen in totaal 843 kilometer file.

Weggebruikers moeten de komende maanden rekenen op meer van dergelijke zware spitsen nu de herfst begint en straks tijdens de spitsuren weer in het donker wordt gereden.

Knooppunt Eemnes op de A1 van Amsterdam naar Amersfoort staat op nummer 1. Knooppunt Hoevelaken op dezelfde A1 (Apeldoorn naar Amsterdam) staat op nummer 2.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten