Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

344 boetes voor afval in verkeerde container

  •   2667 keer gelezen   112

REGIO • Afvaldienst Avri heeft in de eerste helft van 2016 in totaal 344 boetes gegeven aan mensen die hun afval niet goed aanboden. Zij moesten 99 euro betalen.

De meeste boetes waren voor afval dat in een container of zak gedaan werd waar het niet in hoort. Bijvoorbeeld wanneer bouwafval in de gft-container gedaan wordt of harde kunststoffen in de zak voor plastic verpakkingen en pakken.

Verder zijn boetes gegeven aan mensen die afval naast de brengcontainers in de wijk zetten, in plaats van erin. Ook zijn mensen bekeurd die afval aan de weg zetten op andere dagen dan de ophaaldag.

De hoogte van de boetes, 99 euro, is landelijk vastgesteld.

Grote pakkans
De afvaldienst van de Regio Rivierenland controleert intensief op de manier waarop mensen hun afval aanbieden. Hierdoor is de pakkans bij overtredingen groot, waarschuwt Avri. De controles zijn zowel willekeurig, als gericht. Dat laatste is bijvoorbeeld het geval wanneer er meldingen zijn van overtredingen.

Op het totaal van 236.000 inwoners vindt Avri 344 boetes niet veel. "We zijn blij dat er maar zeer weinig overtreders zijn. Het juist aanbieden van afval is belangrijk. Want wanneer afval niet goed gescheiden wordt, kan het niet hergebruikt worden en wordt het verbrand."

Ook ergeren veel mensen zich eraan als anderen hun afval naast brengcontainers zetten of te vroeg of te laat aan de weg zetten. Daarom blijft Avri intensief controleren.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }