• Dorpshuis De Spil in Bleskensgraaf.
• Dorpshuis De Spil in Bleskensgraaf.

Tijdelijk beheer dorpshuis De Spil in Bleskensgraaf door de Tilgroep

Algemeen 1.071 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • Vanaf 1 januari is het tijdelijk beheer van De Spil in Bleskensgraaf in handen van de Tilgroep uit Giessenburg.

Eerder dit jaar is de huurovereenkomst van Dorpshuis De Spil door de gemeente per 31 mei 2017 opgezegd. De beheerders gaven aan op 31 december hun werkzaamheden te willen stoppen.

Toekomstig beheer
De klankbordgroep Bleskensgraaf en de gemeente zijn dit najaar gestart met een onderzoek naar de functie en het toekomstig beheer van De Spil. Om meer tijd te kunnen nemen voor dit onderzoek is nu gekozen voor een tijdelijke beheerder. In principe eindigt dit beheer na 1 jaar. Voor de huidige gebruikers verandert er niets. Zij zijn over het nieuwe beheer geïnformeerd.

Enquete
De klankbordgroep Bleskensgraaf heeft eind 2015 een werkgroep opgericht, die zich bezighoudt met de toekomst van De Spil. Deze werkgroep heeft in september 2016 een enquête uitgezet om te peilen hoe de inwoners van Bleskensgraaf hierover denken. Dertien procent van de inwoners van Bleskensgraaf heeft de enquête ingevuld.

De meerderheid gaf aan het dorpshuis belangrijk te vinden, maar ook dat het toekomstige beheer moet veranderen. Hoe dat moet is nog onvoldoende uit de antwoorden naar voren gekomen. Van de respondenten hebben 19 inwoners aangegeven met de werkgroep te willen meedenken over de toekomst van het dorpshuis.

Vervolg 2017
De klankbordgroep heeft aangegeven in januari een eerste bijeenkomst te organiseren voor degene die mee willen denken. Ook de gebruikers van De Spil worden hiervoor uitgenodigd.

Het is  bedoeling dat komend voorjaar keuzes worden gemaakt over de meest wenselijke vorm van beheer van De Spil, zodat het nieuwe beheer per 1 januari 2018 kan starten.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden