Afbeelding
update

Uitslaande brand in bedrijfsverzamelgebouw Hardinxveld-Giessendam

112 2.589 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Houtschelf te Hardinxveld-Giessendam brak vrijdagmiddag een grote uitslaande brand uit.

De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. De brandweer kon overslag naar aangrenzende panden voorkomen.

Vrijdag rond 16:00 uur werd er brand gemeld aan de achterzijde van een gebouw aan de Houtschelf in Hardinxveld-Giessendam. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand en kwam met veel voertuigen ter plaatse. Met man en macht werd voorkomen dat de brand zich verder kon uitbreiden en over kon slaan naar aangrenzende panden. Om de afstemming tussen de hulpdiensten te vereenvoudigen werd er opgeschaald naar GRIP 1.

Om voldoende bluswater aan te voeren kwamen er twee watertransportsysteemen ter plaatse. Het industrieterrein waar de getroffen panden zich bevinden werd tijdelijk afgeloten, zodat de hulpdiensten veilig hun werk konden uitvoeren.

Stank
Bij de brand kwam veel rook en stank vrij, die door de weersomstandigheden niet snel weg kon trekken. Hierop werd het advies gegeven om uit de rook te blijven en bij overlast ramen en deuren gesloten te houden. Omstreeks 18:15 uur werd het sein brand meester gegeven, waarna de rook en de stank al snel minder werden. De nabluswerkzaamheden konden omstreeks 20:00 uur worden afgerond waarna alle voertuigen konden terugkeren naar de kazernes.

De getroffen panden zijn rondom afgeschermd met hekken, in verband met het onderzoek naar het ontstaan van de brand. Dit wordt door de Politie en Team Brandonderzoek gedaan.  

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden