Afbeelding

Maarten den Breejen nieuwe huisarts in Bleskensgraaf

Algemeen 4.475 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • De open plek die huisarts Annelies van der Esch achterliet in Bleskensgraaf is in de loop van dit jaar weer ingevuld door Maarten den Breejen.

Dat Bleskensgraaf überhaupt een gezondheidscentrum had, dat wist Maarten den Breejen tot voor ruim een jaar geleden niet. Maar juist in dit dorp vond de huisarts uit Hardinxveld-Giessendam de plek waar alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Werken op het platteland, een apotheek bij de huisartsenpraktijk zodat hij zijn ondernemersgenen de ruimte kan geven, een kleinschalige dienstenstructuur zonder huisartsenpost, vrijheid om de werktijden zelf in te delen, genoeg ruimte om als buitenmens het naar de zin te hebben buiten de vier muren van de praktijk, hij vond het er allemaal. "Als ik door de polder in het zonnetje langs de knotwilgen over smalle weggetjes rijd op weg naar een boeiende familie, denk ik: wat heerlijk dat dit een deel van mijn werk is. Ik hou van het platteland, van de mentaliteit van de mensen die hier wonen."

Na de huisartsopleiding werkte de geboren en getogen Hardinxvelder op diverse plekken als waarnemend huisarts. Een barbecue van de Huisartsenpost Gorinchem bracht hem uiteindelijk op het spoor van Bleskensgraaf. "Ik had wat tijd over na een nascholing en ben daar heen gereden, mede om te netwerken. Ik werd vervolgens geattendeerd op de vrijkomende plaats als huisarts in Bleskensgraaf. De barbeque was daarmee al meer dan geslaagd en van netwerken verder kwam natuurlijk niets meer. Ik heb mijn bord leeggegeten, ben naar huis toe gereden en heb meteen gebeld."

Doeners
Een proeftraject wees uit dat beide partijen het goed met elkaar konden vinden. De overeenkomst voor toetreding tot de maatschap 'Huisartsen Bleskensgraaf' kon getekend worden. De huisartsenpraktijk in Bleskensgraaf is de plek waar Den Breejen zich inmiddels al meer dan thuis voelt. "Het mooie aan Bleskensgraaf is dat je hier zoveel interessante mensen tegenkomt, van directeuren van grote bedrijven tot kleine zelfstandigen en mooie boerenbedrijven. Het zijn vooral doeners, hardwerkende mensen met een no-nonsensementaliteit. Daar voel ik me prettig bij."

Nieuwjaarsborrel
De Bleskensgraafse huisartsen houden donderdag 5 januari in gezondheidscentrum Symbiose van 19.00 tot 20.30 uur een nieuwjaarsborrel, waarbij iedereen welkom is om Den Breejen, de nieuwe waarnemend huisarts Anne Dekker en hun medewerkers te hand te schudden.

Een uitgebreider interview met Maarten den Breejen staat deze week in Het Kontakt.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden