Afbeelding

VC WIK: zesde overwinning in debuutjaar

Sport 383 keer gelezen

GROOT-AMMERS/MEERKERK • De vrouwenhoofdmacht van VC WIK is aan een uitstekend debuutseizoen in de 2e divisie bezig. Tegen VCN 2 werd alweer de zesde overwinning behaald.

Het duurde even voordat de WIK-trein op stoom was, maar toen ging het ook meteen goed los. Met veel servicedruk en een stabiele blokkering was er voor de tegenstander geen doorkomen aan: 25-17, 25-14 en 25-19. Het bonuspunt zat er ditmaal niet in voor de Groot-Ammerse volleybalsters. VCN 2 liet de thuisploeg diep gaan, met als gevolg dat de pijp leeg raakte: 21-25. Dat zorgde toch voor enige teleurstelling bij VC WIK, hoewel het team blij is met de stabiele tweede plaats. De ploeg heeft nu 27 punten uit 7 duels.

Hoge blokkering
De Ammerse mannenploeg heeft de mooie overwinning op Sliedrecht Sport 2 geen vervolg kunnen. In De Reiger werd met 1-3 verloren van VCN 1. VC WIK staat nu zevende in de 1e divisie B.

VC WIK had met veel servicedruk en prima side-oudspel de regie in de eerste set: 25-22. Daarna kantelde het duel. WIK had moeite met de hoge Capelse blokkering (20-25). In de derde set schortte het bij de thuisclub aan bezieling. VCN scoorde op dat vlak juist een dikke voldoende (20-25), waardoor VC WIK nog één set restte om er een verlenging aan te slepen. Even leek dat te lukken, maar boven de 20 moest WIK -mede door twee rommelige momenten- de opponent toch weer laten gaan. Conclusie: daar waar het een week eerder allemaal lukte, ging het dit keer mis.

Volley Meerkerk'95
Tweededivisionist Volley Meerkerk'95 zakte door de 1-3 nederlaag tegen Hands Up naar de achtste plaats (7-13). In de eerste set nam Kayleigh Boer haar team, waarin de geblesseerde Anouschka Doedijns ontbrak, op sleeptouw met een sterke service en mooie aanvallen: 25-22. Daarna kwam Hands Up beter in de wedstrijd. Breekpunt was de derde set, die Volley Meerkerk'95 ondanks een ruime voorsprong van 24-18 nog verloor (20-25, 24-26 en 16-25).

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De actiegroep Gaaf Slingeland hing in Molenlanden posters op en plaatste ook spandoeken.
CDA-motie van treurnis over traject windturbines Molenlanden krijgt geen steun: 'Nu niet het moment om in grijpen' Nieuws 9 uur geleden
• Beeld van het zware verkeer op het smalle Sluis in Groot-Ammers.
Wethouder Molenlanden in gesprek met politie en OM over flitspalen: 'Maar heb er geen hoge verwachtingen van' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Klachten parkeeroverlast Kinderdijk behoren nog niet tot het verleden: 'Maar we willen ze tot een minimum beperken' Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden