Triade stijgt naar derde plaats

Sport 181 keer gelezen

NIEUWPOORT • In de laatste veldwedstrijd voor de zaalcompetitie deed Triade goede zaken door in een spannend duel met 21-22 te winnen van runner-up SDO.

De Nieuwpoortse korfballers stegen hierdoor naar de derde plaats op de ranglijst. Het kampioenschap is uit zicht, maar de tweede plek is in het tweede deel van de competitie zeker nog haalbaar.

Drassig
Triade moest wennen aan het drassige veld en keek in no time tegen een 5-1 achterstand aan. Daarna werd SDO verdedigend onder druk gezet, waardoor de wedstrijd kantelde: 8-12 bij rust.

Halverwege de tweede helft kwam de thuisclub weer terug in de wedstrijd. Het werd zelfs gelijk en een zeer spannende slotfase volgde. Met nog één minuut op de klok was het 20-22 voor Triade. SDO scoorde nog eenmaal, maar de groenwitten trokken de zege over de streep.