Afbeelding

Rens Tulner en Jens van den Dool naar Join-S | De Rijke

Sport 83 keer gelezen

HOOGBLOKLAND/LEXMONDE • Rens Tulner (Lexmond) en Jens van den Dool (Hoogblokland) rijden volgend seizoen voor Cyclingteam Join-S - De Rijke. Beide renners hebben bij de Continentalploeg een semiprofcontract getekend. Tulner komt over van RWC Ahoy, Van den Dool van GRC Jan van Arckel.

"Ik had eigenlijk al besloten om bij Jan van Arckel te blijven rijden komend seizoen," zegt Van den Dool, die zichzelf omschrijft als klimmer en houdt van aanvallend koersen. Ook Tulner had de overstap dit seizoen niet meer aan zien komen. "Door de slechte start van het seizoen was ik bang om geen ploeg te vinden. Daarom ben ik nu des te meer blij dat het wel gelukt is", laat de Lexmonder op de site van zijn ploeg optekenen.

Klimmer
Jens van den Dool liet zijn klimmerscapaciteiten dit jaar al zien door tweede te worden in het bergklassement van de Driedaagse van Axel en de Ronde des Vallées. Een maand geleden werd de Hoogbloklander nog derde in La Philippe Gilbert Juniors (UCI 1.1).

Tijdrijder
Rens Tulner won dit jaar met zijn ploeg de ploegentijdrit van de Sint-Martinusprijs in Kontich en werd twee dagen later tweede in de individuele tijdrit. Ook in Zwitserland liet hij zien over een zeer sterke tijdrit te beschikken. In de GP Rüebliland (UCI 2.1) werd hij derde in de tijdrit, vierde in het bergklassement en zevende algemeen.

"Ik hoop zelf in het eerste jaar vooral heel veel te leren en dat dat in de loop van het jaar steeds verder opschuift naar zelf ook presteren in mooie koersen," is Van den Dool enthousiast over de samenwerking. Ook Rens Tulner gaat de nieuwe uitdaging met plezier aan. "Ik heb heel veel zin om mijn grenzen op te zoeken komend jaar en nog verder uit te vinden waar mijn specialiteiten liggen."

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden