Afbeelding

Kroonschijf Denk en Zet met schrik vrij

Sport 99 keer gelezen

MAASTRICHT • Twee uur rijden naar Limburg, vijf uur dammen en dan met lege handen ook nog eens de lange weg naar huis. Je moet er niet aan denken. De dammers van Kroonschijf Denk en Zet wisten het zaterdag ternauwernood te voorkomen. Ze ontsnapten tegen het sterke Raes Maastricht met een benauwd 10-10 gelijkspel.

Al vrij vroeg in de wedstrijd ging het mis. Jonathan Mentink zag een eenvoudige wending over het hoofd en moest opgeven. Na een rustige remise van Peter de Hek was het Wim Kalis die zijn ploeg met een slagzet langszij bracht. Even later bekroonde Cees Brandwijk een sterke aanvalspartij met een elegante winst.

De voorsprong was echter van zeer korte duur. Harm Jan van Rees tuinde in een lokzet en moest direct het vaantje strijken. Bij de 5-5 tussenstand zag het er niet best uit voor de Alblasserwaarders. Ad de Hek had een venijnige dam opgediend gekregen. Met hangen en wurgen wist hij er nog een puntendeling uit te slepen.

Aanval
Jeroen Schakel zat tegen een van de sterkste Limburgers. Menigeen zou dan kiezen voor de 'catenaccio', maar Schakel koos brutaal de aanval en damde zich naar een puntgave remise. Joop Kwakernaak probeerde in een lastige positie van alles, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander naar dam doorbrak en beide punten opeiste.

Bij een 9-7 achterstand waren nu alleen Arie van Genderen en Piet Trapman nog bezig. Van Genderen had zijn sterke opponent de hele middag al geen duimbreed toegegeven en hij manoeuvreerde zich in een dun eindspelletje knap naar een punt: 10-8. Trapman had weliswaar licht voordeel, maar er moesten nog wel wat mijnen worden geruimd om aan de overkant te komen. Met twee ruiltjes en een offer werd de klus geklaard en de 10-10 eindstand bereikt.

Na dit zwaarbevochten gelijkspel staat Kroonschijf Denk en Zet nu op de tweede plaats.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden