Volley Meerkerk'95 met hakken over de sloot

Sport 165 keer gelezen

MEERKERK • De vrouwenhoofdmacht van Volley Meerkerk'95 heeft zaterdag met 3-1 gewonnen van VCN 3. Het duel in De Linde kende een spannend slot. De Meerkerkse tweededivisionist won de laatste twee sets met 26-24.

Volley Meerkerk'95 opende degelijk. Vooral de service van Anouschka Doedijns, Lisan Middeljans en Veronique Kort liep als een trein (25-16). In de tweede set waren de rollen omgedraaid. De Meerkerkse volleybalsters maakten veel fouten en de servicedruk was nergens meer te bekennen (12-25).

Het spande erom in de laatste twee sets. Wytske Deutekom nam haar team op sleeptouw en in het achterveld was de uitblinkende Margreet Wigmans de stabiele factor. Het bleek voldoende voor de nipte winst.

Stroef
De Meerkerkse mannenploeg won thuis met 3-2 van Move4U. Hoewel het op het midden wat stroef liep, pakte Volley Meerkerk een 2-1 voorsprong in sets: 19-25, 25-16 en 25-19. De bezoekers dwongen nog wel een beslissende vijfde set af, maar daarin bekroonde de thuisploeg een degelijke pot met een overwinning (15-12).