Afbeelding

Tweede editie Boeruh Cross in Meerkerk

Sport 355 keer gelezen

MEERKERK • Op het circuit aan de Bazeldijk in Meerkerk wordt zaterdag 8 oktober de tweede editie van de Boeruh Cross verreden. De start is om 11:00 uur.

De oorspronkelijke baan in Meerkerk is in ere hersteld. Vanaf 11:00 uur brullen er de motoren van de crossauto's en de mudmachines. Voor de cross is veel belangrstelling van coureurs uit Noord-Holland. Zij zorgen vaak voor spectaculaire wedstrijden en kijken niet op een deukje meer of minder.

Dit geldt zeker voor de Bangerstox. Deze klasse is in korte tijd uitgegroeid tot smaakmaker op de Nederlandse circuits. De coureurs rijden in auto's waarvan de herkomst niet meer te zien is. Alle losse onderdelen zijn verwijderd en met alleen een veiligheidsstempel achter de bestuurder probeert men elkaar uit de baan te knallen. Spektakel gegarandeerd dus.

Bumpers
Andere klassen die op het programma staan zijn de regioklasse (met rijders uit de omgeving van Meerkerk), jeugdklasse, standaardklasse, toerwagenklasse en Keverklasse. Het grote geweld komt van de Stockcar F1-klasse: zelfbouwauto's met 600 pk aangedreven door Amerikaanse V8-motoren, die hun bumpers gebruiken om van positie te wisselen.

Op het laatste moment is de Stockcar F2-jeugdklasse nog aan het programma toegevoegd.

Modder
Ook de Mudracers komen naar Meerkerk. Zij proberen met hun monsterlijk ogende bolides zo snel mogelijk door een met 80 centimeter modder gevulde bak heen te komen. De finale van de Mudrace is om 17:00 uur.

www.ezhaco.nl

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden