Afbeelding

Jens van den Dool domineert in Vestingronde

Sport 345 keer gelezen

NIEUWPOORT/LANGERAK • De organisatie van de Vestingronde had het zich niet beter kunnen wensen. Want ook bij de junioren kleurden de regiorenners, net als later bij de sportklasse,  de koers. Met als grote smaakmaker Jens van den Dool uit Hoogblokland.

De 17-jarige VWO leerling zette van begin af aan, samen met Stefan Verhoeff uit Groot-Ammers, de toon. Gevolg, een enorm tempo waarbij na een rondje of tien al renners werden gedubbeld. Een valpartij zorgde ook nog eens voor een extra schifting. Kortom, al snel lag Van den Dool als enige op kop. Alleen Jesse de Rooij kon naar hem toerijden. Maar dat was het dan ook. Zodra de Jan van Arckelman even aanzette hing De Rooij alweer aan het elastiek.

Hele mooie
"Ik wist dat ik hem in de eindfase ook zou kunnen lossen", verhaalde de winnaar zelfverzekerd. En zo gebeurde het ook. Toen Jens de tijd rijp achtte ging hij alleen verder en bouwde zijn voorsprong verder uit. Na zijn overwinning in Brunsem was dit de tweede. Maar wel een hele mooie.

Knap was het om te zien hoe Stefan Verhoeff  zich na de valpartij herpakte. Al was er wat gedoe over de vraag waar hij, vanaf de jurywagen, aan mocht sluiten. Maar dat kwam goed en een podiumplaats lag in het verschiet. Wel sloten nog twee sterke renners vlak voor het einde aan, dus moest er voluit gesprint worden. Dat deed hij overtuigend.

Jelle Scherpenzeel die in dit rondje letterlijk langs zijn slaapkamerraam koerste, moest met een 18de plaats genoegen nemen. Maar de Nieuwpoorter, als amper 16-jarige bij de junioren ingedeeld, kan zich als junior nog vaak laten zien.

Ed van Tuijl   

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden