(foto: Jan de Bruin)
(foto: Jan de Bruin)

Teus de Jong pakt het goede wiel

Sport 593 keer gelezen

NIEUWPOORT/LANGERAK • Teus de Jong had zich bij de regiorecreanten A in de twaalfde Vestingronde al vroeg voorgenomen om zich zo lang mogelijk rustig te houden.

"Zeker toen alles tot aan de eindfase bij elkaar bleef. Hier wegkomen was eigenlijk onmogelijk. Dus koos ik in die slotronde vlak voor de klim voor het wiel van Goof Tukker. Ik kwam als tweede boven en toen Goof min of meer stilviel kon ik er overheen en ben meteen ook maar voluit gegaan", glunderde de 33-jarige winnaar van de Aart Tukker Trofee. Vorig jaar acteerde De Jong nog bij de sportklasse.

Gespannen
Het werd dus een ronde waarin alleen de mannen die nog wat over hadden, voor de prijzen konden gaan. Niet dat het een saaie race werd. Verre van dat. Steeds waren er wel renners dien op avontuur gingen. Maar het parcours leent zich, zeker bij de regiorenners waar altijd wel iemand is die het gat dicht wil rijden, niet echt voor een succesvolle kopgroep.

Julian Vlasblom waagde een enkele poging. Natuurlijk Govert Tukker, vorig jaar winnaar. Ook Sascha van den Anker, zo te zien behoorlijk gespannen, loerde op het ideale moment. Iedereen gunt de Langerakker zo'n zege. Getuige zijn her en der op het parcours gekalkte naam. Hij kan als geen ander volop tempo rijden. Maar mist een beetje de explosieve kracht om het af te maken.

"Ik kwam bij die laatste klim even in het gedrang, waardoor ik moest inhouden. Dan ben je kansloos. Maar", verzekerde de nu als zesde geklasseerde Sascha, "let op mijn woorden. Ooit kom ik in de kop van het artikel." Waarvan akte.

Tweede werd Arjan Molenaar uit Nieuwegein. Ook hij koos, voor zover mogelijk op dat smalle bergpaadje, voor het wiel van Goof Tukker. "Maar Teus de Jong was net iets rapper. Ik ben tevreden met die tweede plaats. Net als vorig jaar, trouwens." De derde plaats was voor Walter Brand uit Sliedrecht.

Bij de regiorijders B was Joachim van Vliet uit Sliedrecht, na zijn derde plaats in Rond om de Graaf, nu de sterkste in een kopgroep van zeven rijders.

"Ook ik koos voor zoveel mogelijk krachten sparen en hopen dat we bij elkaar bleven. Ik had nog genoeg over voor een hele sterke sprint." Twee en drie werden Max de Jong en Maarten Molenaar.

Ed van Tuijl 

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

(foto: Jan de Bruin)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 1 uur geleden
• De locatie van het kunstwerk Het Wiegje van Beatrijs.
Feestelijke versiering van 'Het Wiegje van Beatrijs' bij Kinderdijk vanwege Koningsdag Nieuws 2 uur geleden
• Dirk IV-loop 2024.
Jochem Wiersma (Sliedrecht) en Sacha Ruf (Papendrecht) winnen Dirk IV-loop met korte video's 2 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden