• Woensdag werden zakjes verkeersdrop uitgedeeld.
• Woensdag werden zakjes verkeersdrop uitgedeeld. Foto: aangeleverd

Fietsers veiliger bij dijkversterking

zennewijnen  • Bouwcombinatie Mekante Diek versterkt, in opdracht van Waterschap Rivierenland, de Waaldijk tussen Tiel en Waardenburg. 

Hierdoor zijn delen van de dijk soms afgesloten en zijn er omleidingen. Soms kunnen omleidingen veiliger. Mekante Diek past de omleiding dan aan. Zo ook bij Zennewijnen, voor fietsers en wandelaars.  Om fietsers te wijzen op de aanstaande nieuwe omleidingsroute bij Zennewijnen, deelden medewerkers van bouwcombinatie Mekante Diek woensdagochtend zakjes verkeersdrop uit met daaraan een kaartje met uitleg én de nieuwe route.
Het Roeierspad is nu afgesloten voor fietsers. Fietsers worden over de Waalbandijk geleid. Deze omleiding past Mekante Diek binnenkort aan. Dit doet de bouwcombinatie, omdat een veiliger optie mogelijk is: een binnendijks fietspad. Fietsers en bouwverkeer kruisen elkaar dan niet meer. Het aanleggen van dit fietspad is inmiddels gestart. Zodra het klaar is voor gebruik, worden fietsers hierlangs geleid.

Aanpassing omleiding

Bij de Hermoesestraat-Molenstraat zou een buitendijks fietspad komen, maar dit gaat niet door. Dit zou onveilige situaties op kunnen leveren met kruisend bouwverkeer en fietsers. Daarom worden fietsers omgeleid via de Hermoesestraat, Pippertsestraat, Dreef en Molenstraat. Er komt extra verlichting. Deze omleiding gaat in zodra het binnendijkse fietspad bij het Roeierspad klaar is voor gebruik.