Haaften scoort gelijk-maker in de slotfase

haaften • De derby tussen Haaften en Vuren eindigde in 1-1. Lang leek Vuren drie punten mee naar huis te nemen, maar in de laatste minuut maakte Kevin van de Velde namens Haaften de gelijkmaker.

In de negende minuut zette Tom van de Berghe Vuren op voorsprong via een prachtig doelpunt. Hierna kreeg Haaften kansen bij de vleet, maar net als in de vorige wedstrijd werd er aanvankelijk niet gescoord. Vuren leek na zeventig minuten op 0-2 te komen door een doelpunt van Bas van der Vliet. Maar op advies van de assistent-scheidsrechter werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. In de 89e minuut schoot Kevin van de Velde de gelijkmaker binnen. In blessuretijd leek Van de Berghe roet in Haaftens eten te gooien. Hij miste echter de kans op 1-2.

Volgens Haaften trainer Eelke Oomkens is scoren het euvel bij zijn ploeg. “Het was een leuke pot van onze kant, maar we konden weer de conversie van kansen naar doelpunten niet maken.” De trainer van Vuren, Gilberto Smit, kan wel leven met dit resultaat. “Jammer dat Tom in blessuretijd miste. Dat was misschien oververdiend geweest, maar ik had graag drie punten mee naar huis genomen.”