Effectief GDC verslaat Heukelum in matig duel

heukelum • In een matige voetbalwedstrijd met weinig verschillen tussen Heukelum en GDC, trokken de bezoekers aan het langste eind met een 0-2 overwinning. 

Het werd 0-1 door een schitterend doelpunt van Erik den Ouden van GDC, die de bal perfect in de kruising schoot. Dit moment van schoonheid was een uitzondering in een duel dat vooral werd gedomineerd door strijd in plaats van door vloeiend voetbal.

Heukelum kreeg kansen, met name door Thomas van Iperen, maar faalde in de afwerking. GDC verdubbelde de voorsprong via Afonso Ndongala. Daarna nam Heukelum meer risico, maar wist niet te scoren. De thuisploeg miste efficiëntie voor het doel, een probleem dat GDC ook kende, maar die club wist de momenten beter te benutten.

Fred de Groot, interim-trainer van Heukelum: “De 0-1 is natuurlijk prachtig, maar eigenlijk geen kans. De 0-2 komt uit een standaard situatie. Wij speelden ook niet goed hoor. Aan de bal waren we slordig. De kansen die je dan krijgt moeten erin. We hadden goede zaken kunnen doen door te winnen, maar helaas is het niet anders. Misschien dat het wel even goed is dat we volgende week een vrij weekend hebben.”