• Tricht - GRC 14 (0-1).
• Tricht - GRC 14 (0-1). Foto: Jeroen de Bruin

GRC'14 steelt drie belangrijke punten van Tricht in spannende wedstrijd

tricht • In een spannende wedstrijd op Sportpark Crayestein heeft GRC'14 drie cruciale punten meegenomen ten koste van Tricht. De gasten uit Giessen/Rijswijk openden de score al vroeg in de wedstrijd via een strafschop van Ousmane Traoré. GRC wist ondanks een overwicht van Tricht de voorsprong vast te houden.

In het eerste kwartier was Tricht niet bij de les. GRC-aanvaller Stan van Tilborg werd in het strafschopgebied onderuitgehaald door Harm van Brenk. Dit was een kolfje naar de hand van Traoré, die de penalty onberispelijk binnenschoot.

Ondanks het vroege tegendoelpunt, wist Tricht zich te herpakken. De ploeg domineerde het spel, maar het lukte de thuisploeg niet om de score gelijk te trekken. Er waren wel kansen. De grootste mogelijkheden waren echter voor GRC'14.

Dadier Casal, in de eerste helft bijzonder actief aan de kant van Tricht, kreeg meerdere keren de kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Maar hij faalde steeds in de afwerking. Aan de andere kant hield de keeper van Tricht Arjen Kaasjager zijn team in de race met een cruciale redding op een inzet van Fabian Steenhuisen.
Na de rust bleef het spelbeeld ongewijzigd, met Tricht in de aanval en GRC'14 gevaarlijk in de counter. De eerste grote kans was voor GRC. Uit een counter kwam de bal via Eddy Wijtvliet voor de voeten van Van Tilborg, maar hij miste.

Hierna kreeg Tricht legio kansen. Een kopbal van de flets spelende Tim van Dijken ging net over, en een voorzet van dezelfde Van Dijken werd door iedereen gemist. Joran Smit had de grootste mogelijkheid. Hij speelde op fraaie wijze de verdediging uit in het strafschopgebied, maar zijn schot ging naast. GRC’14 kreeg in de slotfase nog een grote kans via Eddy Wijtvliet, maar ook deze werd niet benut.

De nederlaag is een bittere pil voor Tricht. De club heeft nu slechts een punt voorsprong op Sleeuwijk, de nummer 13 die op een directe degradatieplaats staat. Owen Hol, een van de sterkhouders van Tricht, uitte zijn frustratie over het verlies: “Een zure nederlaag, we hebben de punten nu hard nodig. Het is balen dat zij zo vroeg scoren en wij de rest van de wedstrijd achter de feiten aanlopen.”

GRC-trainer Mark Kroese erkende de fortuinlijke winst van zijn ploeg. “Het is een gestolen overwinning. Tricht was aan de bal beter dan wij. We speelden slordig, maar de grootste kansen waren voor ons. De gelukkigste ploeg heeft gewonnen.”