Krappe winst van WNC op SC ’t Zand

waardenburg • WNC blijft winnen en verstevigde de tweede plaats door met SC ‘t Zand met 1-0 te verslaan. In de 35ste minuut kwam WNC op voorsprong door een droog schot van Steven van de Vreede. Net voor rust voorkwam keeper Jamiel Kools de gelijkmaker met een fraaie redding. In de tweede helft gaf WNC niets meer weg en kreeg nog enkele kansen. Het bleef 1-0.

Trainer Cor Prein was tevreden met het resultaat, maar over het spel van zijn ploeg was hij niet te spreken. “De eerste helft was slordig en matig. We kwamen niet echt tot goed combinatievoetbal. In de tweede helft werd het na de wissels iets beter en kregen we wat meer rust in ons spel. Het zijn drie belangrijke punten.”

Vijfklapper voor Herovina tegen Well

herwijnen • Herovina herstelde zich van de nederlaag tegen Vuren. Well werd met 5-0 verslagen. Door deze nederlaag is Well de eerste ploeg die degradeert naar de nieuw te vormen vijfde klasse. In de 25ste minuut kwam Herovina op voorsprong door een doelpunt van Wilfred van Maaren. Een minuut later verdubbelde Kevin Steenbruggen de voorsprong. In de tweede helft maakte Van Maaren zijn tweede en scoorde Arno van Noord 4-0. In blessuretijd maakte Jesse van Vliet 5-0.

Asperen niet opgewassen tegen Peursum

giessenburg • Asperen krijgt het steeds moeilijker in 4E. Op bezoek bij Peursum verloor de ploeg van Ricardo Versteeg met 2-0. Daardoor wordt het gat met de veilige zesde plaats steeds groter.

“Het was moeizaam”, zag ook Asperen-trainer Ricardo Versteeg. “Ik miste het gif wat we vorige week tegen koploper VVAC wel hadden.” Peursum maakte na een half uur spelen de 1-0, al ging daar mogelijk een handsbal aan vooraf.

Versteeg: “Ik kan dat ook niet met zekerheid zeggen.” Na zeventig minuten spelen werd het 2-0. Uiteindelijk creëren we te weinig om aanspraak te maken op een resultaat”, besloot de oefenmeester.

GVV verliest kansloos van BZC en degradeert

geldermalsen • Tegen koploper BZC’14 had GVV geen schijn van kans. In Geldermalsen werd het 0-7 voor de gasten uit Brakel. In de rust was het al 0-5. In de tweede helft scoorde BZC’14 nog twee keer.

Volgens GVV-trainer Freek Wittenrood was de koploper een maatje te groot voor zijn ploeg. "Ik miste vier basisspelers en er stonden drie jongens van zestien jaar in de basis. We kregen vier mogelijkheden, maar in de rust staat het 0-5. In de tweede helft misten we nog drie kansen. We hebben naar onze mogelijkheden gespeeld.” Door de nederlaag is GVV nu al zeker van degradatie naar de vijfde klasse.