Yuverta-studenten zijn twee weken onderweg

geldermalsen/europa • 25 studenten van Yuverta zijn inmiddels twee weken onderweg op hun Digital Nomads reis. Dit houdt in dat zij zonder lessen te missen een maand reizen door Europa. Bij deze groep zitten meerdere leerlingen van Yuverta Geldermalsen.

De groep is ingedeeld in twee kleinere groepen met verschillende leraren. De twee groepen leggen een verschillende route af en bezoeken hierbij verschillende bezienswaardigheden. De studenten moeten hun schoolwerk bijhouden en contact houden met de thuisblijvende klasgenoten voor opdrachten terwijl zij op reis zijn. Terwijl de studenten door verschillende landen in voornamelijk Oost Europa reizen, moeten zij zelf indelen wanneer zij wat aan school gaan doen en wanneer er tijd is om bijvoorbeeld de stad in te gaan of de zee in te duiken. 

Daarnaast zijn er ook activiteiten waar iedereen aan mee doet. Zo bezochten de studenten een SOS Childrens Village in Sibiu, Roemenië. Dit is een opvang voor jongeren die een lastige thuissituatie hebben. Hier leerde zij hoe belangrijk het is om een veilige plek te vinden, ook als dit niet meer je originele ‘thuis’ is.

De groep gaat de komende weken verder met hun digital nomads reis.