• Vuren neemt revanche in Waalderby met 3-0.
• Vuren neemt revanche in Waalderby met 3-0. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Vuren neemt revanche in Waalderby met 3-0 overwinning op Herovina

vuren • Herovina werd door Vuren met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Door deze eclatante overwinning nam Vuren revanche voor de nederlaag met dezelfde cijfers eerder dit seizoen in Herwijnen. Jarl Deurhof, Bas van der Vliet en Brent Paul waren de doelpuntenmakers.

Voor beide teams gold dat het ‘de wedstrijd van het jaar’ was. Het was alweer jaren geleden dat deze Waalderby in Vuren voor het ‘echie’ werd gespeeld. De spanning werd flink opgevoerd bij beide clubs voorafgaand aan deze wedstrijd, met een aantal ludieke acties. Het sportpark was versierd met het rood-witte logo van Herovina. In de kleedkamer van de bezoekers hing een foto van een prominente speler van Herovina waarop hij het logo van Vuren kuste.

Beide teams hadden veel op het spel staan. Vuren stond zesde, net boven de degradatiestreep. En Herovina doet nog volop mee in de strijd om het kampioenschap. Herovina begon gehavend aan de wedstrijd en miste vier basisspelers.

Vuren nam al snel de leiding met een vroege goal van Jarl Deurhof, die een corner direct in het dak van het doel schoot. De felle thuisploeg bleef de bovenliggende partij, met kansen voor Deurhof en Bas van der Vliet. Herovina creëerde ook mogelijkheden, maar het was Vuren die vlak voor rust de score verdubbelde via een slimme lob van Van der Vliet.

Twee minuten na rust werd de wedstrijd beslist. Een klutsbal van Van der Vliet werd nog gekeerd door Verploegh, maar in de rebound was Brent Paul er als de kippen bij om de 3-0 in te tikken. Hierna ging Herovina va-banque spelen en kreeg nog een aantal kansen, maar echt spannend werd het niet meer.

Uitblinker Tom van den Berghe, die een een plaag was voor de Herwijnense verdediging, was moe maar voldaan. “Het was flink aanpoten en we moesten alles op alles zetten. We hebben iets rechtgezet na de 3-0 nederlaag in Herwijnen.”

Volgens Herovina-speler Rick de Joode lag het verlies aan de slechte start van zijn ploeg. “We waren niet scherp bij de start van de wedstrijd en kwamen al vroeg achter uit een corner. Dat mag niet gebeuren. Dan loop je de rest van de wedstrijd achter de feiten aan. Volgens mij waren we qua kansen minimaal gelijkwaardig. Op cruciale momenten scoorden zij, vlak voor rust en net na rust. In de tweede helft was het voornamelijk duw- en trekwerk. Maar dat hoort bij deze derby. We pakken straks samen een biertje en dan zijn alle frustraties over.”