Gemakkelijke overwinning voor WNC tegen SV Top

oss • WNC won gemakkelijk met 0-4 van SV Top. Door deze overwinning staat WNC steviger op de tweede plaats.

WNC kwam al vroeg op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Kay van den Boogaard. Niet lang daarna verdubbelde Mirel Ibrahimovic de voorsprong uit een strafschop na een overtreding op de steeds dreigende Ritchie Zinga.

Hierna vergaten de Waardenburgers definitief de trekker over te halen. Zinga, Van den Boogaard en Steven van de Vreede waren er dichtbij, maar misten.

In de tweede helft ging de wedstrijd wel al snel op slot door een afstandsschot van Michael Soepnel. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Gideon Emanuel de 4-0.

Trainer Cor Prein was tevreden met de overwinning. “Goede wedstrijd met een prima resultaat. We hebben het niet moeilijk gehad."

Tricht verliest mede door twee strafschoppen van Nivo Sparta

zaltbommel • Onder leiding van de nieuwe interim-trainer Dick Wammes verloor Tricht met 3-1 van Nivo Sparta. Het enige doelpunt van Tricht kwam op naam van Twan van Toorn.

In de eerste helft was Tricht kansloos. In de 22e minuut kwam Nivo Sparta op voorsprong door een terecht gegeven strafschop. Tien minuten later scoorde de thuisclub 2-0.

In de tweede helft werd Tricht gevaarlijker, mede door invaller Marijn Bransen. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Twan van Toorn. Tricht was de bovenliggende partij en had op 2-2 kunnen komen, maar René van Soelen kwam net te laat om een voorzet van Bransen in het doel te koppen.

In de slotfase kreeg Nivo Sparta een tweede strafschop. Deze leek onterecht, maar ook deze werd benut.

Haaften grossiert in missen van kansen en lijdt dure nederlaag

wijk en aalburg • Haaften verloor met 1-0 van NOAD’32. Een duur verlies voor de ploeg van trainer Eelke Oomkens in de strijd om het kampioenschap.

Haaften had legio kansen, maar wist niet te scoren. NOAD’32 kwam zelfs op een 1-0 voorsprong uit een strafschop. De thuisclub kreeg een penalty toen er in het strafschopgebied hands werd gemaakt.

Volgens trainer Eelke Oomkens had Haaften deze wedstrijd moeten winnen. “We kregen acht opgelegde kansen. Maar we vergaten te scoren.”

Haaften staat nu samen met Herovina op drie punten achterstand van koploper BZC'14, die een wedstrijd minder gespeeld heeft.