Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Oscarwinnaar en live muziek bij LingeFilm

Nieuws

GELDERMALSEN • LingeFilm draait komende week een bijzonder gevarieerd programma.

Poor Things

Wat als je na je dood weer tot leven wordt gewekt door een uitzonderlijke wetenschapper (Willem Dafou)? Het overkomt Bella Baxter (Emma Stone) in de nieuwe film Poor Things van Yorgos Lanthimos. Bella leeft een beschermd bestaan, maar is heel nieuwsgierig naar de wereld die ze mist. Daarom gaat ze ervandoor met Duncan (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. 

De film werd door de internationale pers de hemel in geprezen en werkelijk overladen met belangrijke filmprijzen, zoals de Gouden Leeuw. Verder werd hij genomineerd voor maar liefst 11 Oscars, waarvan er op 11 maart 4 verzilverd werden. Te zien op vrijdag 22 maart om 20:30 uur.

My Borrowed Heritage 

De Nederlandse documentaire My Borrowed Heritage, over de folklore van voormalig Joegoslavië, met daaraan voorafgaand live muziek. Om in de stemming te komen, treedt voor de film werelddans-en-zanggroep Kansensemble op met liederen en traditionele dansen. 

Op zondag 24 maart om 20:00 uur en zaterdag 23 maart om 20:30 uur met voorafgaand een maaltijd en optreden (uitverkocht).

Lo Capitano

Het ontroerende Io Capitano, een verhaal dat is geïnspireerd op mythen en waargebeurde verhalen. Regisseur Matteo Garrone (Gomorra, Dogman) neemt je mee in de tocht van twee tienerjongens, die hun familie in Senegal verlaten om hun droom van een beter leven in Europa na te jagen. Hun hedendaagse Odyssee voert hen door de verstikkende woestijn en over de onstuimige zee. 

Lo Capitano was genomineerd voor de Oscar ‘Beste niet-Engelstalige Film’.
Deze film is op 27 maart om 20:00 uur te zien.