Afbeelding

Inhoudelijk dialoog met gemeente West Betuwe over Ontsluitingsweg

Nieuws

OPHEMERT • Na een bijeenkomst over het besluitvormingsproces en procedure gaat Ophemert nu meer inhoudelijk in gesprek over de komst van de Ontsluitingsweg Tiel-West.

In de afgelopen weken is er in Ophemert veel te doen geweest over de Ontsluitingsweg Tiel-West. Dit is gepaard gegaan met de nodige emotie tijdens de eerste informatieavond waarbij zowel de wethouder van gemeente Tiel als de wethouder van West Betuwe bij aanwezig waren. Deze avond stond vooral in het teken van het besluitvormingsproces en procedure.

Inhoudelijke avond

Het bewonerscollectief Ophemert, BCB Ophemert, organiseert donderdagavond 21 maart een 2e bijeenkomst. Wethouder Jacoline Hartman en gemeenteraadsleden van gemeente West Betuwe zijn uitgenodigd om dit keer inhoudelijk in te gaan op de gevolgen van een eventuele voorkeurskeuze van gemeente Tiel voor tracé 5 in de achtertuin van het dorp Ophemert.

Drie onderwerpen komen aan bod

De volgende drie onderwerpen komen op tafel: gevolgen voor de verkeerseffecten, zowel de gewenste; zoals het tegengaan van sluipverkeer door o.a. Wadenoijen. Echter, ook te verwachten ongewenste effecten: nieuwe sluiproutes vanuit Ophemert en Passewaaij door Opijnen en Waardenburg richting de A2. Consequenties voor het landschap; de impact op o.a. de biodiversiteit en de waarde van het stiltegebied en tot slot de effecten op de waterhuishouding.

Locatie: Huis Ophemert

Alle bewoners en belanghebbenden zijn van harte uitgenodigd om deze avond met de dialoog aan te gaan.  Datum: 21-03-2024, locatie: Huis Ophemert, Inloop v.a. 19.00 uur, start: 19.30 uur.

Meer lezen?
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/381219/partijen-ongehoord-door-gemeente
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/381302/kaas-uit-hellouw-wint
https://www.hetkontakt.nl/westbetuwe/nieuws/380887/muzikanten-gezocht-voor-fanfare-de-volharding