• De vierkoppige band LYSSA
• De vierkoppige band LYSSA Foto: Aangeleverd

Eerste album Lyssa over leven van bandleden in Geldermalsen

Nieuws

GELDERMALSEN/KAMPEN • De band Lyssa heeft begin deze maand haar eerste album uitgebracht. Een album dat vooral geïnspireerd is op het leven dat de bandleden twintig jaar geleden leefden, in Geldermalsen. 

Marten Junior de Munck Mortier en Steef Thomas woonden in 2004 in een oude dierenwinkel in Geldermalsen. Hier schreven zij veel nummers. Deze nummers zijn nooit officieel uitgekomen. Inmiddels is het twintig jaar later. Veel van de nummers die ze toen schreven zijn met nieuwe nummers op één album terechtgekomen: ‘Fresh Fruits From Eden’.

Leven in de dierenwinkel

Steef en Marten begonnen in 2003 samen muziek te maken. Daarna verhuisden ze naar Geldermalsen, naar een antikraakpand dat ooit een dierenwinkel was. De nummers die zij hier schreven waren geïnspireerd op het leven, de liefde en andere dagelijkse dingen. 

Inmiddels woont Marten met zijn vier kinderen in Kampen. Toen hij samen met Steef in Geldermalsen woonde, leidde hij een heel ander leven. Hij zegt over die tijd: “Ik leefde van dag tot dag, ik maakte muziek, gaf optredens, blowde en vree. Ik leefde gewoon het goede leven.”

In 2007 heeft Lyssa meegedaan aan de Parel van de Betuwe. Ook speelde de band in de Agnietenhof in Tiel en in verschillende cafe’s in de regio. 

Retracing Jupiter

Een van de nummers uit het nieuwe album heet ‘Retracing Jupiter’, dit nummer gaat over hun tijd in Geldermalsen. In deze tijd gingen zij veel naar een coffeeshop in Culemborg die ‘Coffeeshop Jupiter’ heet. In het nummer ‘Retracing Jupiter’ zingen zij over de goede tijden die ze hadden en de liefde die ze vonden. 

De meeste nummers zijn live in de studio opgenomen. Daarnaast is de band uitgebreid met een gitarist genaamd Richie Jonathans en was Roy Jansen verantwoordelijk voor de toetsen en de bas.

Genre

Marten omschrijft zijn muziek als: “funk met een beetje blues, rock’n roll en pop”. “Nirvana, Metallica, Led Zeppelin en The Beatles zijn allemaal inspiratie bands geweest voor ons.”

De vierkoppige band bestaat uit:
Marten Junior de Munck Mortier - Oprichter, gitaar en zang
Steef Tomas - Oprichter en drum
Ritchie Jonathans -Gitaar en bas
Roy Jansen - Toetsen en bas