Afbeelding
Foto: Hoogendoorn

G.I.P.S bezoekt de Open Poort

asperen • Afgelopen woensdag kwamen vijf mensen met een beperking het groep 8 lokaal van CBS De Open Poort binnen. Mensen van het G.I.P.S project, het Gehandicapten Informatie Project Scholen.

Ze stelden zich voor en vertelde wat de bedoeling was van deze ochtend. De kinderen zouden gaan ervaren wat het is om een handicap te hebben. 

Ze hadden een circuit uitgezet met allerlei onderdelen en met behulp van een opdrachtlijst gingen de kinderen in tweetallen aan de slag. Ze moesten van alles doen. Van dammen zonder handen, broek aantrekken met een stijf been, ruiken wat het is omdat je blind bent en nog veel meer andere ervaringen. Maar de interessantste onderdelen waren toch wel het rolstoelrijden en het stoklopen. De kinderen hebben hard gewerkt.

Niet alles is vanzelfsprekend

Het was leuk om te mogen doen, maar ook erg goed om te ervaren hoe het is als je leven niet zo vanzelfsprekend is. Na de pauze zijn de onderdelen besproken en mochten de kinderen vragen stellen. En die waren er genoeg.
Een van de mooiste vragen was: “Hoe kan het dat jullie toch zo vrolijk zijn”.

Mogelijkheden 

En dat is het bijzondere van deze groep mensen. Blind, rolstoel, hartkwaal en doof. Ze hebben humor, zijn vrolijk en erg geduldig. Ze stralen uit dat iemand met een beperking ook mogelijkheden heeft, en vooral denkt in mogelijkheden. Erg inspirerend om deze mensen in de klas te hebben. Hopelijk hebben de groep 8-ers er veel van geleerd. We bedanken onze gasten voor deze bijzondere ochtend.