woensdag 13 maart

Ouder-kind café
9:30-11:00, Geldermalsen, De Pluk. Ouders met kinderen tot vier jaar zijn welkom in het ouder-kind café. Er is ruimte om samen leuke dingen te doen, nieuwe mensen te leren kennen en opvoedtips te delen.

Koersbal
13:30 - 15:30, Geldermalsen, Van Limburg Stirumstraat 1. Wie geïnteresseerd is in koersbal kan geheel vrijblijvend een keer meedoen. Neem voor meer informatie contact op met Welzijn West Betuwe tel. 0345-573688. Kosten 4 euro per middag.

Repair Café Varik-Heesselt
14:00, Varik, Toevershoef. Woensdagmiddag 13 maart kan iedereen langskomen met kapotte spullen van 14:00 tot 16:00 uur.

Hoogbegaafd Opvoeden
20:00-21:30, Geldermalsen, Glorie van Holland 28. In verband met de Week van de Hoogbegaafdheid geeft Jojanneke van Bloeiend Advies een gratis live ouderavond over omgaan met intense emoties. Aanmelden: www.bloeiendadvies.nl/ouderavond.

donderdag 14 maart

Ixta Noa in Geldermalsen
10:00-12:00, Geldermalsen, Tante Leen. Een bijeenkomst van Ixta Noa in Geldermalsen bij Tante Leen. Mensen met psychische kwetsbaarheid en/of verslaving zijn elke donderdagmorgen welkom. Men kan zonder afspraak binnenkomen. De locaties zijn: maandagmiddag 14:00 tot 16:00 uur in de Burcht van Haeften in Haaften en donderdagmorgen 10:00 tot 12:00 uur bij Tante Leen in Geldermalsen.

Modeshow 60+
10:00 uur, Haaften, de Burcht van Haeften. Vrijwilligers van de Burcht van Heaften organiseren op donderdag 14 maart een ochtend voor 60-plussers, met medewerking van enkele ondernemers uit de regio. Deze workshop is onderdeel van de activiteiten die maandelijks voor ouderen georganiseerd worden. Aanmelden voor deze ochtend kan via info@burchtvanhaeften.nl of via Janneke op telefoonnummer 06-23671614.

Fenne in Rumpts Kerkje
20:00, Rumpt, Rumpts Kerkje. Op 14 maart kom Fenne naar het Rumpts Kerkje. De jonge zangeres, Fenne Scholten behoort tot de garde veelbelovende jonge artiesten van Nederland. Ze is nog niet zo lang geleden afgestudeerd aan het conservatorium en treedt geleidelijk steeds meer op. Kaarten via: bvdgoorbergh@gmail.com of bel: 06 55544418

vrijdag 15 maart

Yogalessen 55+
09:00 - 10:00 uur, Geldermalsen, Rode Kruisgebouw 1. Yoga is helend: men leert bewegen binnen de eigen grenzen. Doordat yoga niet prestatiegericht is, is het uitermate geschikt voor 55+’ers. Aanmelden en meer informatie Welzijn West Betuwe 0345-573688. Er zijn ook lessen op maandagavond en woensdagmorgen. Locatie: Rode Kruisgebouw 1 Geldermalsen.

Ontmoetingscentrum
10:00-12:30, Geldermalsen, De Pluk. Vrouwenontmoetingscentrum in de Pluk. Iedere vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur, met koffie, thee en tweedehandskleding.

zaterdag 16 maart

Speeltuin de Beerakker
8:30-12:30 uur, Heukelum, speeltuin de Beerakker. Speeltuin de Beerakker in Heukelum zoekt vrijwilligers voor 16 maart tijdens NLdoet. De hele ochtend klussen en samenwerken, zodat de speeltuin de week erop feestelijk het seizoen kan openen. En dat kan maar op één manier: de kermis van Eckelenboom komt (van 20 t/m 23 maart).

NLdoet Stichting Superkatten
09:00-16:00 uur, Acquoy, Huigenstraat 49. Stichting Superkatten doet mee aan NLdoet op zaterdag 16 maart én er is een grote schuurverkoop. Tijdens NLdoet kunnen vrijwilligers helpen om een begin te maken aan de wasstraat. Stichting Superkatten doet mee aan de Paaschallenge van Stichting DierenLot. Iedere euro die zij verdienen aan deze acties wordt verdubbeld door Stichting DierenLot. Als onderdeel daarvan is er een grote schuurverkoop en is de Purrfectshop geopend van 09:00 uur tot 16:00 uur. Om te shoppen hoeft geen afspraak gemaakt te worden.

Sponsorloop Benaja
10:00-15:00 uur, Buren, Zorgboerderij Benaja. Op de grens van Buren met Geldermalsen ligt zorgboerderij Benaja. Op zaterdag 16 maart wordt daar een sponsordag georganiseerd. Er is een springkussen, pony rijden, verkoping en verloting, een smulhoek en iedereen kan op de foto met een landbouwvoertuig. De Stichting vrienden van Benaja heeft het plan opgevat om een veilige en verantwoorde snoezelruimte te realiseren op de locatie van Benaja Chr. Zorgboerderij in samenwerking met het bedrijf World Wide Snoezelen. Via deze activiteiten wordt er geld ingezameld om het streefbedrag voor de snoezelruimte te behalen.

Spullenmarkt
11:00, Geldermalsen, D.J. van Wijkstraat 9. Op zoek naar leuke snuisterijen en huisraad? Kom 16 maart tussen 11.00 en 13.30 uur langs bij Stichting Integreren doe je samen!

Stiftsche uiterwaarden
14:00-16:00 uur, Ophemert, tegenover Het Dijkhuis Ophemert Natuurgidsen van IVN West-Betuwe verzorgen op zaterdag 16 maart een wandelexcursie door de Stiftsche uiterwaarden, aan de Waal bij Ophemert. Iedereen is welkom. Wel graag vooraf per e-mail aanmelden, zodat we deelnemers kunnen bereiken als de excursie door hoog water geannuleerd moet worden. Deze IVN-excursie is op zaterdag 16 maart, van 14:00 tot 16:00 uur. De excursie begint vanaf de parkeerplaats tegenover restaurant Het Dijkhuis Ophemert, Waalbandijk 33 in Ophemert. Graag aanmelden bij IVN-natuurgids Bert Vos, via gwg@ivnwestbetuwe.nl. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage stelt IVN op prijs.

Ruilmarkt planten en zaden
14:00-16:00 uur, Rhenoy, kerk. Jaarlijks vindt er in Rhenoy bij het kerkje een ruilmarkt plaats van planten en zaden. Dit doet men om de biodiversiteit te ondersteunen en te vergroten in de dorpen. Er worden bijen- en vlindervriendelijke planten en zaden geruild. Zo wordt het dorpsaangezicht verfraait. Als bestuivers helpen bijen, zweefvliegen, kevers en vlinders mee aan de ecosysteemdienst. Dit zijn wilde bestuivers. Het is ook mogelijk om tijdens de markt zaden te ruilen.

Werelds Koken Haaften
16:30 uur, Haaften, Burcht van Haeften. Op 16 maart is Werelds Koken in de Burcht in Haaften. Thema: Suriname De inloop is vanaf 16:30 uur. Kosten: vrijwillige bijdrage.

Voorjaarsconcert: Colors
19:00, Deil, 't Duifhuis. Het voorjaarsconcert van Fanfare De Volharding staat in het teken van kleur. Na een geslaagd winterconcert zijn de muzikanten weer volop aan het repeteren voor het voorjaarsconcert. Zowel het jeugdorkest, onder leiding van Aart Kanselaar, als de drumband onder leiding van Louis van Leer en de fanfare onder leiding van Wim Baijense hebben een kleurrijk programma in petto. De toegang is gratis.

zondag 17 maart

Blokfluitconcert Neerijnen
15:00, Neerijnen, Stroomhuis. De blokfluitisten Enny de Winter, Leonard Krijgsman en Ad van Vliet spelen oude en nieuwe muziek op een heel palet aan blokfluiten op zondag 17 maart. Op prachtige instrumenten brengen zij het levendige middeleeuwse muziekstuk Tre Fontana, de verstilde muziek van Isaac, de vrolijke barokmuziek van Scherer, het uitbundige werk van Hindemith en het moderne Kadanza. Ook bespelen ze met de hand gebouwde blokfluiten uit verschillende periodes van de muziekgeschiedenis. De drie blokfluitisten studeerden allen af aan het Utrechts Conservatorium en vormen samen Trium Vocum Rhenensis. Entree: 15 euro inclusief een drankje in de pauze.

Jeugddienst
18.30, Herwijnen, Gereformeerde kerk van Herwijnen. Op zondag 17 maart om 18.30 is er een jeugddienst in de gereformeerde kerk van Herwijnen met als thema De Wedloop van je leven. De voorganger is Dominee Groot Karsijn. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Anja de Bruijn, Sjoerd Boom & Joletta Bok

maandag 18 maart

Badminton voor 50-plussers
14:00-15:30 uur, Geldermalsen, De Randhorst. Iedere maandagmiddag wordt door een groepje badmintonners recreatief, maar fanatiek gespeeld. Er is nog plaats voor een aantal nieuwe 50-plussers. Speeltijd is 14:00 – 15:30 uur in Geldermalsen in Sporthal de Randhorst. Beweging is belangrijk om fit te blijven. Ga gerust eens langs en speel mee.

Leer het schaakspel
15:30, Geldermalsen, Bibliotheek Geldermalsen. Leer het schaakspel, ontvang meer tips en tricks. Tijdens de middag is een begeleider van de schaakvereniging Rivierenland aanwezig te helpen en alle vragen te beantwoorden. Gratis inloop, aanmelden is niet nodig. Iedere maandagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur, kinderen vanaf 6 jaar, Bibliotheek Geldermalsen.

woensdag 20 maart

Ouder-kind café Asperen
9:30-11:00 uur, Asperen, van Langerakstraat 6. Ouders met kinderen tot vier jaar zijn welkom in het ouder-kind café. Er is ruimte om samen leuke dingen te doen, nieuwe mensen te leren kennen en opvoedtips te delen. Bij het ouder-kind café is er regelmatig een activiteit voor ouders en kinderen samen, bijvoorbeeld voorlezen of muziek maken of een informatieve invulling van de ochtend. Er wordt voor koffie, thee en speelgoed gezorgd en deelname is gratis. Met elkaar maken we er een gezellige ochtend van. Meer informatie? Kijk op www.welzijnwestbetuwe.nl/ouderkindcafe.

Verhalen van een Betuwnaar
10:00, Herwijnen, De Poort. Als Betuwnaar in hart en nieren vertelt Dick van Toorn verhalen over zijn ‘eiland tussen rivieren', van de oertijd tot heden, met kleurrijke beelden en imposante geluiden. In de hele streek zijn bijzondere plaatsen, zoals opgravingen, kastelen, kerken, molens, boerderijen, musea, kunstwerken en vele andere interessante objecten. Kom deze ochtend van 10:00 tot 12:00 uur naar "De Poort” in Herwijnen en beleef het mee. Iedereen is welkom. Info: Bart van Zandwijk: 06-13784043

Biljart-clinic met Dik Jaspers
19:30 uur, Rumpt, Boutensteinseweg 2B. Dik Jaspers, meervoudig wereldkampioen in de spelsoort driebanden komt woensdag 20 maart naar Rumpt voor een biljart-clinic. Tijdens de clinic is er een verloting. De entree is gratis, en de zaal aan de Boutensteinseweg is geopend vanaf 18:45 uur. Aanvang van de clinic is 19.30 uur. De biljart-clinic is bij biljartvereniging Carambole Boutensteinseweg 2B in Rumpt.