‘Jonkies' bezorgen MVV'58 winst op Well

well • MVV’58 herstelde zich van de zure nederlaag van vorige week tegen Kerkwijk en won met 1-4 van Well. De jonkies Daaf Kok (2) en Maurice Kaasjager scoorden beiden. ‘Ouwe rot’ Jacco de Leeuw was de andere doelpuntenmaker.

MVV’58 kwam al vroeg op voorsprong. Daaf Kok schoot na voorbereidend werk van Brian Sneepels de 0-1 binnen. Maar vlak voor rust maakte Well gelijk.
Na vijf minuten in de tweede helft poeierde Jacco de Leeuw vanaf de 16 meter de 1-2 binnen. Kort hierna besliste Kok de wedstrijd door 1-3 te scoren na een assist van Corné Kemp. Hierna werd het rommelig en moest Robbert van Eck met rood van het veld nadat hij een slaande beweging maakte naar een tegenstander. Uit een counter maakte Maurice Kaasjager 1-4.

Trainer Frans van Wijk was vooral blij dat met deze overwinning afstand was genomen van de onderste vijf degradatieplaatsen. “Dat hangt als een Zwaard van Damocles boven een aantal teams. Ik had de spelers om een reactie gevraagd na de zeperd van vorige week. Dat hebben ze gedaan. We hebben een jonge ploeg en de toekomst. Maar we gaan met de trap in plaats van met de lift.”