• De topper tussen WNC en Emplina eindigde in 0-0.
• De topper tussen WNC en Emplina eindigde in 0-0. Foto: Jeroen de Bruin

WNC verzuimt in topper om Emplina op grotere achterstand te zetten

waardenburg • De topper tussen WNC en Emplina eindigde in een bloedeloos 0-0 gelijkspel. De gasten uit Den Bosch misten maarliefst zeven basisspelers en leken voornamelijk voor een punt naar Waardenburg te zijn gereisd. Het team, onder leiding van de trainer en voormalig profvoetballer Anthony Lurling, slaagde er in weinig kansen te creëren. Hun tevredenheid was duidelijk zichtbaar toen ze juichend het veld verlieten, blij met het behaalde punt.

Voor WNC-trainer Cor Prein was de doelpuntloze uitslag een hard gelach. “Bij Emplina stond net als bij de thuiswedstrijd iedereen achter de bal. Het was negentig minuten eenrichtingsverkeer. Maar we moeten naar onszelf kijken. We hebben zeven 100 procent kansen gehad. Daar had er één van in gemoeten.”

In de eerste helft was WNC erg traag in de opbouw. Prein: “We waren voorzichtig en keken de kat uit de boom. Toch kregen we nog drie kansen om te scoren.”

WNC had in de eerste helft veel balbezit, maar dat leidde aanvankelijk tot geen kansen. De voorhoede werd zelden in stelling gebracht. De eerste grote kans was pas in de twintigste minuut. Een voorzet van Kay van den Boogaard werd door Steven van de Vreede tegen de keeper aan geschoten. In de rebound schoot Nehemia Sanaky naast.

Hierna waren er nog enkele kansen voor WNC. Maar Emplina hield stand en kwam nauwelijks over de middenlijn. Na een half uur spelen kwam Emplina zowaar in het strafschopgebied. Dat leverde zelfs een kans op. Maar de kopbal werd gepakt door keeper Jamil Kools.

In de tweede helft voerde WNC de druk op, mede dankzij het inbrengen van de van blessures terugkerende Zain Moghal en Ritchie Zinga. Beide spelers zorgden voor meer dreiging, maar ook dit resulteerde niet in doelpunten. De spitsen Mirel Ibrahimovic en Van de Vreede hadden kansen, maar beiden waren niet scherp. In de slotfase leek Ibrahimovic te scoren, maar alleen voor de keeper schoot hij hoog over.

Met dit gelijkspel schieten beide ploegen niet veel op. WNC blijft tweede achter de gedoodverfde titelfavoriet RBC en heeft Emplina voorlopig van zich afgeschud. Verder speelde ook concurrent Almkerk gelijk. Trainer Prein ziet het vervolg met vertrouwen tegemoet. “Ik ben blij dat Ritchie en Zain weer hun minuten hebben gemaakt. Ze vielen goed in. We hebben een brede selectie en met deze twee erbij hebben we meer power.”