GVV wint voor het eerst in dertien maanden

kerkwijk • GVV won verdiend met 1-2 van Kerkwijk. Dit was de eerste overwinning sinds dertien maanden.

GVV begon fel aan de wedstrijd en kwam in de negende minuut op voorsprong door een doelpunt van William van Doorn, die een corner van Madeh Pichel in de kruising kopte. Na de rust maakte Kerkwijk 1-1 uit een strafschop. Tien minuten voor tijd scoorde Jarno Kardol de winnende treffer na een prachtige solo van aanvoerder Rick van Tussenbroek. In de laatste minuut kreeg Kerkwijk nog een tweede strafschop, maar deze werd over het doel geschoten.

Trainer Wittenrood was uiterst tevreden met deze overwinning: “Eindelijk! Dit biedt perspectief voor de rest van het seizoen. Kerkwijk streed nog voor behoud, maar wij hebben niets meer te verliezen. Sinds enkele weken heb ik ook spelers van JO18 tot mijn beschikking. Ik weet niet wat ik meemaak. We gaan nu met negentien man op pad. Samen met mijn nieuwe assistent, Marcel Verbaast, beginnen we het op de rit te krijgen.”


Heukelum knokt zich terug naar gelijkspel

heukelum • Na een zwakke eerste helft heeft Heukelum tegen Zwaluwe toch nog een gelijkspel uit het vuur gesleept: 2-2.

Yoerik van ’t Pad: “In de eerste helft kregen we geen grip op de wedstrijd, waardoor we binnen een kwartier op een 0-2 achterstand kwamen. In de tweede helft speelden we met wat meer strijd en wonnen we onze duels en pakten de tweede ballen. Zo konden we er nog een gelijkspel uit halen. Fijn dat we niet hebben opgegeven en hebben geknokt voor een punt.”

Voor de thuisploeg scoorde Redouan Berghout de 1-2 en Loek van Zee zorgde voor de bevrijdende gelijkmaker. Na drie gelijke spelen op rij neemt Heukelum nu de tiende plaats in.


Benauwde overwinning Herovina

herwijnen • Herovina behaalde een benauwde 1-0 overwinning op NOAD’32. Arno van Noord was de matchwinner. 

Voor trainer Marcel de Groot was dit een belangrijke overwinning. “Het was niet goed, maar we hebben hard gewerkt. We misten een aantal spelers en zitten in de hoek waar de klappen vallen. Deze week is ook Marthijn Hobo geblesseerd geraakt.” 

“In de eerste helft hebben we weinig gecreëerd, maar ook niets weggegeven. Het enige wapenfeit van onze kant was een schot van Jesse van Vliet dat goed werd gepakt door de keeper. De tweede helft hadden we het iets ander neergezet. Arno van Noord kwam in de spits en hij scoorde uit een een-tegen-een situatie de beslissende 1-0.”