Bestuur Dorpsraad Kevin Groenveld (l) Evelien Hartman en Daan van der Ley verwachten u.
Bestuur Dorpsraad Kevin Groenveld (l) Evelien Hartman en Daan van der Ley verwachten u. Foto: Cees Hoogteyling

Dorpsraad gaat inwoners informeren

meteren • De jaarlijkse bijeenkomst van Dorpsraad Meteren wordt dit jaar gehouden in het scholencomplex ‘Kindcentrum de Plantage’, waar ruimte beschikbaar is gesteld. 

Dorpsraad Meteren zet zich samen met diverse andere partijen in voor een mooi dorp. Een dorp waar het prettig wonen en leven is. Meteren heeft sinds enkele jaren een kernagenda waarin de onderwerpen staan die de inwoners belangrijk vinden. Voor een gemeentebestuur is het prettig te weten wat inwoners willen en er is een duidelijk aanspreekpunt. De gebiedsmakelaars, aangesteld door de gemeente, zijn voor de Dorpsraden een belangrijk scharnierpunt. Gebiedsmakelaar Patricia Visée: “Ik ben blij met de mensen in Meteren, ze komen op voor de leefbaarheid van hun dorp. Het dorp leeft, om maar een voorbeeld te noemen wat de jeugd zelf doet om de jeugdsoos weer met succes te laten draaien. Natuurlijk kunnen mensen die mee willen doen zich aanmelden bij het bestuur, maar dat kan ook via mij.” Voorzitter Evelien Hartman: “We zijn het snelst groeiende dorp in West Betuwe. Dat komt door de uitbreiding van de Plantage. We groeien naar zesduizend inwoners." 

Samen één dorp

"Gelukkig zien we dat de drie wijken, dan bedoel ik het oude gedeelte van Meteren, de Kalenberg en De Plantage, naar elkaar toegroeien. Dan is een inwonersavond die we nu organiseren superbelangrijk. Dit is het moment om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Te horen wat er leeft in het dorp, wat mensen graag willen en in welk stadium plannen zijn die eerder zijn besproken. We zijn blij met het aantal leden dat we als Dorpsraad al hebben ingeschreven. De ontmoetingsavond deze maand is voor iedere inwoner gratis toegankelijk. Als bestuur zeggen we uitnodigend: De koffie staat klaar.”

Wijkagent

Bestuurslid Daan van der Ley: “We zijn blij dat op de avond ook onze nieuwe wijkagent aanwezig zal zijn. De bezoekers worden geïnformeerd over de verdere plannen van De Plantage, de recreatieve ontwikkelingen rond Kalenbergse Plas. Toekomstige ontwikkelingen rond het dorpshuis en sportveld en de verkeersveiligheid. Zeker ook niet te vergeten onze jeugdraad. Het zijn stuk voor stuk onderwerpen die belangrijk zijn voor onze inwoners.” Kevin Groeneveld: "Als bestuur merken we dat het draagvlak voor de dorpsraad steeds groter wordt. Het is net zoals onze voorzitter al stelde, het is belangrijk dat nieuwe bewoners veelal van buiten onze gemeente zich thuis gaan voelen in Meteren. Gelukkig is er een actieve groep vrijwilligers die ons steunt. Voor ons en Meteren is het belangrijk dat we onze samenleving samen leefbaar maken. Dat doen we samen als verenigingen en inwoners. Daar moeten we elkaar bij betrekken en ontmoeten, dan kan zijn met het geweldige Oranjefeest, de West Betuwe Spelen als die in Meteren worden georganiseerd. Bij uitvoeringen in het Dorpshuis of sporten op het sportveld." 

Avond begint om 20.00 uur toegang gratis, aanmelden wordt gewaardeerd. Dat kan door een mail te sturen naar: info.dorpsraadmeteren@gmail.com.