• Daniël Scheurwater met het ontwerp.
• Daniël Scheurwater met het ontwerp. Foto: Aangeleverd

Ontwerp corsowagen Varik bekend

varik • Het ontwerp van de corsowagen van Varik is bekend. Afgelopen vrijdag werd het ontwerp onthuld door locoburgemeester Hartman van de gemeente West Betuwe en Daniël Scheurwater, de nieuwe ontwerper van het corso in Varik. 

Op 21 september is het zover en zal deze corsowagen meerijden met 'Fruitcorso Tiel'. Afgelopen jaar kreeg de corsowagen van Varik de derde plaats in 'Fruitcorso Tiel'.

Het ontwerp

Op de wagen komt een kersenboom, een varken en een kraai te staan. De titel van de wagen is: “De laatste Varikse Zwarte”. De reden voor dit ontwerp, vertelt de ontwerper, is dat “Oude fruitsoorten en rassen steeds meer verdwijnen uit het Betuwse landschap, waaronder het kersenras Varikse Zwarte. Het zou mooi zijn als onze zoete kers blijft bestaan en dit moeten we als het ware beschermen. Op de wagen is dit te zien door middel van de kraai en het varken, zij zullen de Varikse Zwarte moeten beschermen." 

Bouwen

Er is gekozen voor een varken en een kraai omdat Varik en Heesselt in carnavalstijd 'Varkens- en Kraaienland' heten. Elke woensdagavond bouwt Stichting Corsowagen Varik aan het ontwerp. Iedereen die het leuk vindt om te komen helpen, kan op woensdag vanaf 19:00 naar de bouwhal aan de Bommelsestraat 4 in Varik komen. 

Voor meer informatie: corsovarik@gmail.com