Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jeugd ervaart hoe leuk techniek kan zijn

regio • VNO-NCW Midden, Riverland Tech Explorers en Van Dillen Bouwgroep organiseren samen met regionale partners en het bedrijfsleven op zaterdag 25 mei 2024 een Techniekdag in Rivierenland. 

Van 10.00 uur tot 16.00 uur zijn deze partijen te gast bij Van Dillen Bouwgroep in Culemborg. Op de Techniekdag kunnen jongeren van acht tot veertien jaar zien en ervaren hoe leuk techniek is. Scholen en bedrijven presenteren doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met techniek.

De partijen nodigen standhouders graag uit om dit evenement tot een succes te maken. Standhouders die een bijdrage willen leveren aan het enthousiasmeren van jongeren voor techniek kunnen zich gratis aanmelden voor 20 april 2024 via de website www.techniekdag.nl. Vol is vol. De stand voor bedrijven is gratis. De verwachting is dat er zo'n tweeduizend bezoekers komen. Mocht men twijfelen over een activiteit, dan kan men contact opnemen door te mailen naar dijkhof@vno.ncwmidden.nl of kijk voor inspiratie op www.techniekdag.nl/inspiratie-voor-activiteiten-techniekdag.

Riverland Tech Explorers geeft in samenwerking met bedrijven uit de regio de Techniekdag Rivierenland een vervolg. Dit gebeurt in de vorm van de open bedrijvendag TechiekToer! Tijdens de Techniekdag Rivierenland doen jongeren allerlei leuke activiteiten. TechniekToer borduurt daarop voort zodat jongeren bij een bedrijf het verband zien tussen die leuke activiteiten en de bedrijfsactiviteiten. Zo komen ze écht om in aanraking met het vak.

Open deuren

Bedrijven zijn van harte uitgenodigd om de deuren te openen op zaterdag 22 juni van 10:00 tot 16:00 uur. Jongeren krijgen die dag de mogelijkheid om het bedrijf van binnen te ervaren. Bedrijven hebben de kans om hun toekomstige medewerker(s) te ontmoeten. Bovendien wordt het enthousiasme voor de techniekopleidingen zo groter. Meedoen aan TechniekToer? www.riverlandtechexplorers.nl/techniektoer.