Afbeelding

Rotary organiseert elfde editie Groot Kinderdictee

Nieuws Fotoseries

METEREN • Aan de elfde editie van het Groot Kinderdictee West Betuwe, georganiseerd door de Rotaryclub Geldermalsen, hebben 380 kinderen meegedaan. Op 22 maart worden de winnaars bekend gemaakt. 

Donderdag werd op de achttien deelnemende basisscholen in de gemeente West Betuwe een USB-stick en het dicteepapier gebracht. De tekst werd ingesproken door burgemeester Servaas Stoop. 

Vrijwilligers controleren dictees op fouten

Door de deelnemende leerlingen uit de groepen 7 en 8 werd aan het einde van de morgen het dictee gemaakt. De resultaten zijn opgehaald en nog dezelfde avond werd in een afgesloten zaal van restaurant De Drie Zussen in Meteren, de gemaakte dictees nagekeken. 

Zo’n 25 vrijwilligers hebben de dictees daar gecontroleerd op fouten. De 49 beste dictees gaan naar de finale.

Twaalfduizend euro sponsorgeld

Henk van Amstel van de Rotaryclub: “Het is geweldig dat dit dictee zo in de belangstelling staat bij de scholen. We merken dat ook steeds meer bedrijven dit initiatief waarderen. Dit jaar hebben negenenveertig bedrijven bijna twaalfduizend euro aan sponsorgeld bijeengebracht.” 

“De opbrengst gaat naar twee goede doelen. Dit jaar naar de stichting ‘Integreren doe je samen’ regio West Betuwe en het ‘Kinderzwerfboek’. De deelnemende scholen, die een plan hebben wat ze graag willen uitvoeren, mochten dat plan bij ons indienen. De vijf beste plannen krijgen van De Rotaryclub duizend euro om hun project te realiseren.”

Tekst van Alieke Bel

De tekst voor dit dictee is dit jaar geschreven door Alieke Bel, directie van de Openbare Basisscholen in Waardenburg en Opijnen. De 49 finalisten van de eerste ronde zullen, op vrijdag 22 maart om 15:00 uur in de filmzaal van De Pluk in Geldermalsen, gaan uitmaken wie zich de winnaar van ‘Groot Kinderdictee West Betuwe 2024’ mag noemen.

Prijzen

Burgemeester Servaas Stoop zal die middag ook aanwezig zijn. Rond 17:00 uur maakt hij de winnaars bekent en zal de prijzen uitreiken.

Er kan er maar één de winnaar zijn. Naast dat er een tweede prijs is, zullen er tien kinderen zijn die de derde prijs in ontvangst mogen nemen. De burgemeester zal ook de scholen die een bijdrage krijgen voor hun project bekendmaken. Natuurlijk kunnen belangstellenden deze middag meemaken.

Kinderzwerfboek

De bijdrage aan Stichting Kinderzwerfboek zal zeker door de stichting gebruikt worden voor een uitbreiding van Kinderzwerfboek Stations in de regio. Voor meer informatie: www.rotary.nl/geldermalsen