• Heukelumse mannenkoor huldigt leden.
• Heukelumse mannenkoor huldigt leden. Foto: Cees Hoogteyling

Toneel- en kooravond van Heukelumsch Mannenkoor afgesloten met staande ovatie

Nieuws

HEUKELUM • Voor het bijna honderdjarige Heukelumsch Mannenkoor was het zaterdag de eerste van de drie jaarlijkse uitvoeringsavonden. In de grote zaal van het dorpshuis ‘de Krakeling’ was geen stoel meer vrij. De bezoekers van deze avonden gaan er altijd met hoge verwachtingen naartoe. Zeker dit jaar, want het koor staat onder leiding van de nieuwe dirigent Jan Terpstra.

Verrassend zangprogramma

Voor de bezoekers is het altijd verrassend hoe het zangprogramma zal zijn. Want de te zingen liederen worden nooit vooraf aangekondigd. 

Aan het einde van het zangprogramma bleek al snel dat Terpstra door de aanwezigen was goedgekeurd. Met het zingen van ‘Het kleine Café aan de haven’ had Terpstra even het grootste koor van West Betuwe. De zaal zong, onder zijn leiding en de pianobegeleiding van Monique Zwaan, uit volle borst met het mannenkoor mee.

Voor dat het zanggedeelte werd afgesloten met het Heukelums volkslied, werden door voorzitter Ab van Wijk de zangers Dick de Vaal voor 40 jaar en Jan de Groot voor 50 jaar lid van het mannenkoor gehuldigd. Voorzitter Van wijk was verheugd dat onder de vele aanwezigen ook wethouder Joke van Vrouwerff aanwezig was.

Toneelstuk over campingleven

De jaarlijkse concerten bestaan uit zang voor de pauze en toneel daarna. Heukelum heeft een geweldige toneelvereniging die jaarlijks aan de kooravond meewerkt. ‘Groeten van de Veluwe’ was een geweldige keuze. Toneel was in alle opzichten omgebouwd tot een ware camping. 

Een camping waar twee heel verschillende families een caravan hadden gehuurd. Geweldig gespeeld, dat allemaal onder leiding van Leny Middag. Ver over twaalf ging het doek voor het laatste maal dicht, bij het weer open gaan kreeg het hele toneelteam een staande ovatie. Wat een avond, in het voor één avond omgebouwd dorpshuis tot Stadstheater. 

Op zaterdag 16 en 23 maart om 19:30 uur zijn in het dorpshuis de herhalingen. Info: Ab van Wijk 06 25586166.