Afbeelding
Foto: WeCycle

De Verschilmakerij uit Varik in landelijke finale

Nieuws

VARIK •  Met het project Spelenderwijs=Lerenderwijs is De Verschilmakeij uit Varik winnaar geworden van de Gelderse Circulaire Innovatieprijs 2024 in de categorie Circulaire Communities. Op 15 maart neemt De Verschilmakerij met dit bewustwordings- en inspiratieproject deel aan de landelijke finale.

De Verschilmakerij
Het bedrijf heeft het doel om mensen te inspireren, bewust te maken en te verbinden.  De Verschilmakerij bevordert duurzame innovaties. Daarnaast organiseert het activiteiten en projecten die positieve veranderingen teweegbrengen.  Oprichter Mark Hofman richt zich op een jonge doelgroep: “Kinderen zijn een belangrijke doelgroep en ik verbind deze kinderen aan de opdracht die wij hebben.”

Spelenderwijs = Lerenderwijs
Het project waarmee De Verschilmakerij in de finale staat, is een lesprogramma waarbij gewerkt word aan meer bewustwording bij kinderen. Kinderen krijgen de mogelijkheid om afval op een goede manier in te zamelen en te scheiden. Op deze manier is het mogelijk om dit gescheiden afval een nieuw leven te geven. Bij dit project krijgen kinderen de kans om een nieuw product te maken van het ingezamelde afval. Zo werd er door een school in Zoelmond een bankje gemaakt van hun ingezamelde afval. Dit is ook de eerste school die het hele lesprogramma heeft doorlopen.

Theater
Onderdeel van dit programma is een theatershow. De Verschilmakerij heeft deze voorstelling in West Betuwe aan achthonderd kinderen van twaalf verschillende scholen laten zien.

De finale
Op 15 maart wordt de landelijke finale in Den Haag gehouden. Mark Hofman is klaar voor de finale.