Trichtse OZOD aan het oefenen
Trichtse OZOD aan het oefenen Foto: Aangeleverd

Muziekvereniging OZOD Tricht heeft een nieuwe dirigent

Nieuws

TRICHT • De Trichts muziekvereniging heeft een nieuwe dirigent. Bruno Alonso Iglesias neemt het dirigeerstokje over van Thom Roosen, die het orkest anderhalf jaar heeft geleid. 

Bruno
Bruno komt uit het zuidwesten van Spanje. Hier begon hij op zijn achtste met het bespelen van de saxofoon. “Ik speelde bij een saxofoonorkest waarvan de dirigente lang in Nederland had gewoond en gestudeerd.” Dit inspireerde hem om in Nederland aan het conservatorium in Tilburg te studeren.

Inmiddels heeft hij als vervanger en gastdirigent met verschillende orkesten en ensembles gewerkt. Daarnaast is hij sinds september 2023 dirigent van Jeugdorkest L’ Union Fraternelle uit Veldhoven. 

OZOD
OZOD is voor Bruno zijn eerste vaste aanstelling als dirigent. Zijn ambitie is om het orkest te helpen ontwikkelen en groeien. “Ik geef graag verantwoordelijkheid aan de muzikanten, dat ze écht naar elkaar luisteren en uiteindelijk muziek maken alsof ze in een kamermuziekensemble spelen.”

Marco de Weerd, voorzitter van OZOD, liet in het verleden weten dat hij bezorgd is over het voortbestaan van het orkest. “Er zijn inmiddels gelukkig alweer nieuwe leden bijgekomen, maar we zijn nog steeds relatief klein.”  Geïnteresseerde kunnen langs komen op te kijken bij één van de repetities van het orkest.”

Repetitieavond 
OZOD repeteert wekelijks op maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in het Dorpshuis in Tricht.