woensdag 6 maart

Bop Herwijnen
10:00-12:00, Herwijnen, de Poort. Deze Bop-ochtend is iedereen weer welkom, voor een kop koffie of thee en een praatje. Voor wie het leuk vindt, is het mogelijk diverse spelletjes te spelen en kan men ook weer deelnemen aan de sjoelcompetitie. Locatie dorpshuis 'de Poort'. Info: Bart van Zandwijk: 06-13784043.

Paastakken maken
14:15 -15:45, Burcht van Haeften. KidsLab editie in de Burcht van Haeften. Deze keer maken de aanwezigen paastakken met daar bovenop een broodhaantje. Kosten voor deelname zijn 5 euro inclusief materiaal en limonade en iets lekkers. Aanmelden graag via via info@burchtvanhaeften.nl.

Presentatie over vogels
20:00, Het Stroomhuis, Neerijnen. Op verzoek van de Vogelwerkgroep van IVN West-Betuwe verzorgt wetenschappelijk medewerker Albert Beintema een presentatie over vogels op woensdagavond 6 maart in Het Stroomhuis in Neerijnen. Iedereen is welkom. Toegang is voor IVN-leden gratis en voor niet-leden € 6.00. Voor meer informatie over de presentatie van Albert Beintema kun je terecht bij Bert Vos van de Vogelwerkgroep IVN West-Betuwe, via vwg@ivnwestbetuwe.nl

donderdag 7 maart

Foto tentoonstelling
09:00, Geldermalsen, de Pluk. Op donderdag 7 maart is er in de Pluk een expositie met foto’s van dertig personen die op latere leeftijd Nederlands geletterd zijn en de taal hebben geleerd, met hun persoonlijke verhalen erbij. West Betuwe gaat meer aandacht schenken aan laaggeletterdheid in de gemeente, deze tentoonstelling is één van de initiatieven daarvoor.

Ixta Noa in Geldermalsen
10:00-12:00, Geldermalsen, Tante Leen. Een bijeenkomst van Ixta Noa in Geldermalsen bij Tante Leen. Mensen met psychische kwetsbaarheid en/of verslaving zijn vanaf 1 maart elke donderdagmorgen welkom van 10:00 tot 12:00 uur. Men kan zonder afspraak binnenkomen. De locaties zijn: maandagmiddag 14:00 tot 16:00 uur in de Burcht van Haeften in Haaftenen donderdagmorgen 10:00 tot 12:00 uur bij Tante Leen in Geldermalsen.

Restaurette 'Kom d'rin'
11:00-14:00, Tuil, het Dorpshuis. Alle 55-plussers uit de gemeente West Betuwe zijn donderdag 7 maart van harte welkom in het Dorpshuis te Tuil voor een gezellige middag bij Restaurette ‘Kom d’rín’. Vanaf 11:00 uur ontvangt het team de gasten met een kopje koffie of thee met een traktatie. Vooraf aan het diner om ongeveer 12:00 uur wordt er een borrel naar keuze geschonken. Als afsluiting van de dag is er koffie of thee met een chocolaatje. De prijs voor deze dag die om 14:00 uur eindigt bedraagt € 13,00 per persoon. Men kan zich opgeven tot en met zaterdag 2 maart bij Chinette Pellegrom 0418-591791 of Riki Wijtmans 0418-592233

Juridisch inloopspreekuur
11.30-12:30, Geldermalsen, Bibliotheek Geldermalsen. Hulp voor iedereen bij juridische vragen zoals burenconflict, aankoop/verkoop van een woning, onbetaalde factuur, arbeidsovereenkomst, uitkeringen, huurovereenkomst. De hulp is gratis en voor iedereen, ook voor niet-leden. Aanmelden is niet nodig. Eens in de twee weken (even weken van de maand), 11.30-12.30 uur Bibliotheek Geldermalsen.

Vocal Group Rosé
20:00, Asperen, Lingedijk 4. Vocal Group Rosé uit Asperen is op zoek naar drie nieuwe (ervaren)koorleden. Individuen die ervaring hebben met zingen en het aandurft om in een kleine groep zijn/haar stem te laten horen kunnen langskomen tijdens de repetitieavond. De open avond is op 7 en 21 maart vanaf 20.00 uur, Lingedijk 4 in Asperen. Aanmelden: moniadeswart@me.com.

PlukPodium
20:30-22:00, Geldermalsen, De Pluk. We zijn gewend om voor verandering naar boven te kijken, naar de politiek. Bij mieren werkt dat anders. Arjan Postma vertelt hier meer over. De beestjes leven ook in complexe sociale gemeenschappen en binnen deze gemeenschap gebeurt er echt iets bijzonders. De lezing is op 7 maart van 20:30 tot 22:00 uur in theaterzaal De Pluk in Geldermalsen. Kaarten: www.depluk.nl/plukpodium.

vrijdag 8 maart

Voorjaarsmodeshow
10:00-12:30, Geldermalsen, de Pluk. Vrouwen ontmoetingscentrum houdt vrijdag 8 maart op Wereldvrouwendag de voorjaars modeshow. Iedereen is welkom.

Cabaretavond
20:00, Herwijnen, Dorpshuis de Poort. Jong Gelre Herwijnen houdt haar negende editie van de jaarlijkse cabaretavond. Dit jaar met de Raymond Hofkesn die, naast wat hij zelf voor het voetlicht laat horen, nog een aantal, bekende en beginnende cabaretiers meebrengt. Raymon zal het geheel presenteren. Hij heeft prijzen gewonnen en diverse finales gestaan van cabaretfestivals. Jaarlijks heeft hij zo’n 150 optredens. Voor deze avond, die begint om 20:30 uur, is de zaal feestelijk en gezellig ingericht. Kaarten voor niet-leden zijn 15 euro en leden 12 euro. De zaal gaat open om 20:00 uur. Meer info: www.instagram.com/jonggelreherwijnen

zaterdag 9 maart

Kringloopschuur
09:30-12:00, Waardenburg, Heideweg 12. Kringloopschuur en kledinghuis Heidewaard is zaterdag 9 maart extra open tussen 09:30 en 12:00 uur.

Werelds koken
16:30, Ophemert, Huis op Hemert. Werelds Koken is op zaterdag 9 maart in Huis op Hemert in Ophemert. Inloop vanaf 16:30 u. Het thema is Turkije.

Psalmzangavond
19:30, Geldermalsen, Bethelkerk. Woord en Daad Geldermalsen organiseert zaterdagavond 9 maart een psalmzangavond in de Bethelkerk in Geldermalsen. Aanvang 19:30 uur. Toegang vrij. Na afloop gratis koffie. Pieter Heijkoop bespeelt het orgel. Er zullen diverse psalmen worden gespeeld rondom biddag. Ds. A. Brugge geeft een toelichting op de te zingen psalmen. Iedereen wordt uitgenodigd mee te komen zingen.De opbrengst van de collecte is bestemd voor het project tegen kindslavernij.

Voorjaarsconcert
19:30, Asperen, dorpshuis. In het Dorpshuis Asperen wordt op zaterdag 9 maart een voorjaarsconcert gegeven. Zowel het leerlingenorkest onder leiding van Ron van Duffelen, de slagwerkgroep onder leiding van John Derks, als het fanfareorkest onder leiding van Joop Nijholt zullen een gevarieerd programma brengen. De concertavond start om 19:30 uur, heeft een pauze met een verloting en een lekker bakje koffie tussendoor, en een borrel na afloop.

maandag 11 maart

Leer het schaakspel
15:30, Geldermalsen, Bibliotheek Geldermalsen. Leer het schaakspel, ontvang meer tips en tricks. Tijdens de middag is een begeleider van de schaakvereniging Rivierenland aanwezig te helpen en alle vragen te beantwoorden. Gratis inloop, aanmelden is niet nodig. Iedere maandagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur, kinderen vanaf 6 jaar, Bibliotheek Geldermalsen.

Sportavond
18:45 uur, Herwijnen, IJsbaan (Schoutensteeg 4). De sportschool van Herwijnen organiseert maandag 11 maart een sportavond om geld in te zamelen voor het Prinses Maxima Centrum. Jeroen van Veen, bekend als ‘de Sponsorloper’, is deze avond daarbij aanwezig. Jeroen loopt een jaar lang gemiddeld 10 km per dag hard om geld op te halen. Hij wil zoveel mogelijk geld ophalen voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Zowel leden als niet leden zijn welkom op 11 maart aanstaande. Het programma is op de ijsbaan van Herwijnen: 18:45 uur: start kidsrun – 1 km, 19:00 uur: start wandelen/hardlopen – 5 km, 19:00 uur: start bootcamp. De inschrijfkosten zijn 20 euro (meer mag altijd) de volledige opbrengst gaat naar het Prinses Maxima Centrum. Inschrijven kan via: 06-54790212, via info@hcherwijnen.nl of via de intekenlijst in de sportschool. Acties van het actieplatform van Het Prinses Máxima Centrum (maximaalinactie.nl) en Jeroen Van Veen (@sponsorloper).

Moestuinavond
20:00-21:00 uur, Geldermalsen, Bibliotheek Geldermalsen. Deel eigen ervaringen over de moestuin. Elke bijeenkomst wordt er een ander onderwerp besproken. Deze avond is gratis en voor iedereen die belangstelling heeft voor de moestuin. De avond is zowel voor de kleine en grote tuinliefhebber. Beginneling of al vele jaren ervaring, dit maakt voor deze avond niet uit. Iedereen is welkom. 20:00 uur – 21:00 uur, Bibliotheek Geldermalsen.

Molen 'De Vlinder' nutslezing
20:00-22:00, Geldermalsen, De Pluk. Op maandag 11 maart vertelt Cini van Steenis uit Deil bij een Nutslezing over de geschiedenis van molens, soorten molens en de glorietijd van molens. Van Steenis woonde eerder in de Watermolen in de buurt van de veiling en is nu verbonden aan ‘De Vlinder' in Deil. Na de opkomst van stoom, diesel en elektriciteit trad het verval in van molens en is negentig procent afgebroken. Cini is al meer dan vijftig jaar vrijwillig molenaar en werkt zo mee aan het behoud van dit cultureel erfgoed. Locatie: De Pluk, 11 maart, aanvang 20.00 uur, niet nutsleden welkom, 5 euro.

woensdag 13 maart

Ouder-kind café Geldermalsen
9:30-11:00 uur, Geldermalsen, De Pluk. Ouders met kinderen tot vier jaar zijn welkom in het ouder-kind café. Er is ruimte om samen leuke dingen te doen, nieuwe mensen te leren kennen en opvoedtips te delen. Bij het ouder-kind café is er regelmatig een activiteit voor ouders en kinderen samen, bijvoorbeeld voorlezen of muziek maken of een informatieve invulling van de ochtend. Er wordt voor koffie, thee en speelgoed gezorgd en deelname is gratis. Met elkaar maken we er een gezellige ochtend van. Meer informatie? Kijk op www.welzijnwestbetuwe.nl/ouderkindcafe.

Koersbal
13:30 - 15:30 uur, Geldermalsen, Van Limburg Stirumstraat 1. Wie geïnteresseerd is in koersbal kan geheel vrijblijvend een keer meedoen. Neem voor meer informatie contact op met Welzijn West Betuwe tel. 0345-573688. Kosten 4 euro per middag. Locatie Rode Kruisgebouw, Van Limburg Stirumstraat 1 Geldermalsen.

Hoogbegaafd Opvoeden
20:00-21:30 uur, Geldermalsen, Glorie van Holland 28. In verband met de Week van de Hoogbegaafdheid geeft Jojanneke van Bloeiend Advies een gratis live ouderavond over omgaan met intense emoties. Het opvoeden van een hoogbegaafde kind kan bij tijden een enorme uitdaging zijn. Je merkt dat de standaard adviezen vaak niet werken. Op deze ouderavond krijgen ouders veel praktische kennis, tips en adviezen mee naar huis. Basisschool de Morgenster in Geldermalsen. Aanmelden: www.bloeiendadvies.nl/ouderavond.